„Mereu ma uit la partea plina a paharului. Iar daca ceva iese prost e doar vina mea. Fie pentru ca nu mi-am facut lectiile cum se cade, fie pentru ca n-am fost intr-o zi buna sau am fost superficial. Incerc sa fie cat mai rare momentele astea.
De ce oamenii de cultura pe care-i vedem adesea la televizor nu au umor si par ca se iau prea in serios?
Pentru ca unii dintre ei au sen-zatia ca sunt unicii pastratori ai marilor chei de la portile adevarurilor absolute. Si pentru ca, din pacate, si unii tineri intelectuali gandesc la fel. La noi e o moda. Nu conteaza sa fii foarte bun, cel mai bun in meseria ta, in teritoriul tau de activitate. Conteaza sa devii cat mai repede o institutie. O autoritate. Sa-ti marchezi teritoriul in care sa tai si sa spanzuri. E de o „ridiculosenie absoluta treaba asta. Si arata cat suntem de mici si de amuzanti. Si, nu in ultimul rand, de provinciali.
Daca ti-ai invita iubita in emisiune, ce intrebari i-ai pune si ce melodie i-ai dedica cu ajutorul colegilor si prietenilor tai?
Am ras una buna la intrebarea asta. E un om foarte discret. N-ar face asa ceva nici picata cu ceara.
Sa presupunem ca planuiesti o cina romantica alaturi de iubita ta. Ce mancare, ce muzica si ce vin?
Prietena mea e avocatul chestiilor sanatoase. Eu sunt mai pacatos de felul meu. Ii plac toate legumele, verziturile si fructele de pe lumea asta. Ii plac vinurile albe, seci de-ti scot ochii ca la melc, dar cu arome discrete, citrice si untoase. La rosu, cupajele argentiniene si malbecul. Iar la muzici, s-ar asculta toti suparatii, revoltatii, plictisitii, poetii, alternativii, exoticii si Tom Waits.
Vorbesti cu aceeasi pasiune despre carti, muzica, filme sau gastronomie. Ce face un cantec sa fie bun? Dar o mancare sa fie buna?
Eee, as fi cel mai tare din parcare daca as sti. Habar n-am. Pentru ca nu ne plac tuturor aceleasi lucruri. Nu vibram pe aceleasi frecvente. Nu radem la aceleasi glume. Suntem diferiti si e minunat ca suntem asa.
Poti recomanda cateva carti pentru publicul nostru?
Da, recomand cu placere. Boris Vian, „Spuma zilelor. Jose Saramago, „Memorialul Manastirii. Gheorghe Florescu, „Confesiunile unui cafegiu. Mihail Bulgakov, „Maestrul si Margareta. Neagu Djuvara, „Amintiri din pribegie. Sunt sigur ca cititoarele revistei vor descoperi, macar in una dintre aceste carti, o sclipire care lumineaza, fie si o bucata scurta, dintr-un drum lung, dar minunat.
Luana Danet, Fotografii Radu Chindris, Stilist Andreea Constantin, Vestimentatie garderoba personala a vedetei