Lumina este foarte importanta intr-o casa. Conteaza mult in ce fel intra pe geam, in ce fel cade ea din tavan sau vine dintr-o alta parte. Vad ca la geamuri exista jaluzele. De ce nu ati folosit perdele?
Am vrut tare mult jaluzelele acestea de lemn orizontale, pentru ca difuzeaza lumina foarte placut mai ales dimineata cand avem soarele in casa. In dormitor, vom pune intr-adevar perdele. Iar in ceea ce priveste obiectele de iluminat, am ales niste veioze (nu avem multe) care se aprind prin simpla atingere si care-si regleaza lumina. Atmosfera creata de ele este foarte placuta, romantica. In dormitor, de exemplu, exista un candelabru chiar deasupra cazii care, o data aprins, da o lumina foarte calda… Despre dormitor insa putem vorbi mai mult, noi ne-am inspirat dintr-un hotel londonez in care am stat.
In bucatarie am vazut un frigider portocaliu… Mi s-a parut haios.
Da, intr-adevar este „Smeg, o firma care face frigidere colorate, l-am luat tot de la Rovere si este foarte vesel.
Voi stati intr-un imobil de lux, pe o strada aglomerata. Nu va temeti de poluare?
Unul dintre motivele pentru care l-am ales este ca se afla destul de aproape de serviciile noastre. |n ceea ce priveste poluarea, faptul ca nu stam chiar la strada, este un mare avantaj. Este un bloc nou, intr-adevar bine lucrat. Este cochet, este in oras…
Apropo, de ce in oras si nu in afara lui? E o moda acum sa stai in Pipera sau in Baneasa…
Nu am vrut asta. Ar fi insemnat sa pierdem foarte mult timp in trafic, peste 2 ore, iar noi nu am vrut asta. Si asa petrecem destul de putin timp impreuna, cum sa-l pierdem el intr-o masina si eu intr-alta?
E o casa deschisa?
Da, este o casa deschisa, primim vizite, avem prieteni. |n special in weekend usa este deschisa tuturor amicilor nostri. Acesta este si motivul, dupa cum spuneam, pentru care am si luat petecul acesta de pamant. Am plantat deja flori si asteptam ca la primavara sa rasara. Vom planta si copacei… Ne place sa fim gazde, mai ales acum cand familia noastra s-a marit: avem nasi, avem parinti, avem rude… Mie imi place sa gatesc si atunci cand am timp si pot, gatesc ca in Ardeal, acolo unde am crescut si unde am invatat sa pun muraturi, sa fac bulion, sirop, sa fac mancaruri traditionale romanesti… Nu stau foarte mult timp in bucatarie, dar cat stau, vreau sa fie cu folos.