Anunțul Ministerului Sănătății: Testare COVID-19 la nivel național, după 1 iunie. Care vor fi primele persoane care vor fi testate

 Lupescu Anca
.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că se va face o testare COVID-19 la nivel național, pentru a verifica nivelul de imunizare a populație și de răspândire a virusului. 

În luna iunie (cel mai probabil) va începe un studiu în care vor fi testare persoane din toate judeţele. Numărul celor testaţi va fi diferit în funcţie de numărul de cazuri, de numărul de decese, de numărul celor din ATI din fiecare judeţ. Se vrea o evaluare a primului val de pandemie, dar şi o pregătire pentru ceea ce va urma din toamnă (o estimare a numărului celor care se vor îmbolnăvi). Va fi făcut de ministerul sănătăţii prin INSP, respectiv DSP-uri. Au zis că din luna iunie, pentru că se aşteaptă ca atunci să se termine acest prim val de îmbolnăviri, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Primii care vor fi testați vor fi voluntarii din zonele alese de autorități, în locurile în care sunt focare de infecție, potrivit ministrului. 

'Astăzi avem 331 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde și de testele care ar putea fi serologice, sau și moleculare. În funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutam în anumite focare', a explicat ministrul Sănătății.

Testarea este realizată în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Național pentru Controlul Bolilor Transmisibile.

„Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde și de testele care ar putea fi serologice sau și moleculare. În funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutăm în anumite focare', a spus Tăraru la Europa FM.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton