Adevărul dureros despre moartea subită a Andei Calugăreanu, dezvăluit după 30 de ani: „A luat în joc o răceală și...”

 Sutiu Theodora
.

După o suferință îngrozitoare în dragoste, din care abia și-a revenit, Anda Călugăreanu a fost măcinată, încet-încet, de un cancer nemilos. Artista a luptat cu boala până în ultimul moment, dar, pe 15 august 1992 avea să o doboare pentru totdeauna, cu doar două luni înainte de a împlini 46 de ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Anul acesta s-au împlinit 29 de ani de la dispariția Andei Călugăreanu. Ioana Tufaru, fiica artistei, a vorbit, pentru Ciao, despre copilăria ei, dar și ultimele clipe trăite cu mama ei.

Anda-Călugăreanu-2Anda-Călugăreanu-2

„Ea a luat-o foarte în joacă toată povestea. Foarte târziu s-a aflat că avea de fapt cancer. Ea zicea „Ei, sunt răcită'. Avea tot timpul o răgușală în gât, tot timpul a dat-o pe seama unei răceli. Și de fapt, când a ajuns să i se pună un diagnostic, în final, a fost vorba de cancer. Prea tarziu, nu s-a mai putut face nimic, era deja metastază', a declarat Ioana.

Anda Călugăreanu nu i-a spus soțului ei că va muri

Deși soțul ei, Alexandru Medeleanu și fiica sa știau că e bolnavă, artista a refuzat să îi spună partenerului ei de viață adevărul despre starea ei de sănătate.

„Nu i-am spus. Și eu știam, și el, de lucrul ăsta. Dar el a vrut într-un fel sau altul să o protejeze nespunându-i. Și poate că… eu știu… acum e deja tardiv să spun chestia asta… dar poate că ar fi fost mai bine să-i fi spus.

S-ar fi luat din pripă totul și poate… că, uite, cunosc persoane care au luat cancerul din pripă și au scăpat. Bine, la ea a fost și galopant. A avut la plămâni și a făcut metastază pe ficat. Și… i-a fost fatal.

Avea momente, din cauza durerii, în care își dorea practic moartea. Voia să plece mai repede, pentru că avea dureri foarte mari. Ajunsese la morfină deja. Au fost niște momente foarte grele', a mai adăugat Ioana, potrivit aceleași surse.

Citește și: Ce spune Ioana Tufaru despre al doilea copil:'Nu pot fi o mamă în cârje'

Citește și: Mesajul transmis de Ioana Tufaru de ziua soțului:'De apoape 6 ani mă faci să mă simt cea mai iubită femeie de pe planetă'

Citește și: Cum gestionează Dan Badea momentele tensionate în familie

Citește și: Horia Brenciu, despre relația cu Mihaela Rădulescu

Ioana, despre moartea Andei Călugăreanu

Ioana și Anda au avut o relație extrem de apropiată. Fiica artistei a stat lângă mama sa, până în momentul când și-a dat ultima suflare.

„Da… Mi-a murit în brațe. M-a marcat, da. A fost foarte greu. Își dorea foarte tare ca eu să nu ajung la tata, să nu mă duc la tata, dar uite că n-a fost să fie pentru că… legile din țara asta sunt foarte stricte… știm bine cu toții. Dacă soțul ei nu m-a putut înfia pentru că taică-miu n-a fost de acord, a trebuit obligat forțat să mă duc acolo, la tata.

Și mi-a mai spus să avem grijă, și eu, și soțul ei, ca lumea să n-o uite', mărturisește Ioana.

Cine era femeia pentru care tatăl Ioanei a părăsit-o pe Anda

Vasilica Tastaman (6 octombrie 1933 – 30 martie 2003) a fost o actriță talentată dar și controversată pentru aventurile ei amoroase. După ce a fost a ucenică la fabrica de textile din Brăila, a debutat în 1949 pe scena din orașul său natal.

Până în 1961, când s-a numărat printre fondatorii Teatrului de Comedie, a jucat la teatrele bucureștene Giulești și Bulandra. În 1981, a plecat din țară și s-a stabilit în Suedia. A fost căsătorită de două ori, cu fostul antrenor de fotbal Emerich Ienei și, apoi, cu actorul Dan Tufaru, pe care l-a despărțit de Anda Călugăreanu.

Actrița blondă, cu voce pițigăiată – „ca de copil râzgâiat' – era o femeie superbă, care a înflăcărat imaginația multor actori celebri (între care și Gheorghe Dinică). Vasilica avea 11 ani mai mult ca Tufaru dar diferența de vârstă n-a contat deloc.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton