Rețetă de ciorbă de fasole în pâine. Secretul gustului aromat!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de ciorbă de fasole în pâine. Ciorba de fasole este preparatul perfect, dacă vrei să-ți stăpânești foamea rapid, cu ceva ușor. Este delicioasă, simplu de preparat și nu necesită ingrediente costisitoare. Dacă vreți să încercați ceva inedit, rețeta de ciorbă de fasole în pâine va fi o provocare plăcută pentru papilele voastre gustative. Care e secretul gustului aromat?

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de ciorbă de fasole în pâine. Cu toții am crescut cu gustul ciorbei de fasole, de multe ori, asezonată cu ceapă din belșug. Există însă și alte idei prin care o puteți servi. Rețeta de ciorbă de fasole în pâine este o masă sățioasă și se prepară în doar două ore.

Rețetă de ciorbă de fasole în pâine. Secretul gustului aromat constă în afumătura aleasă. Puteți opta pentru costiță sau ciolan afumat. De asemenea, pâine trebuie să fie caldă când serviți preparatul, potrivit raftulbunicii.ro, citat de fanatik.ro.

Citește și: Rețeta de tocăniță de pui cu ceapă a lui chef Sorin Bontea

Citește și: Drob de post cu legume și orez.Rețete simple

Citește și: Rețetă de ciorbă de porc cu leuștean.Un deliciu culinar!

Citește și: Rețetă de murături țărănești.Sunt bune toată iarna

Rețetă de ciorbă de fasole în pâine – Ingrediente

Ingrediente pentru pâine

1,5 kg făină

3 cubulețe de drojdie

apă și sare

Ingrediente pentru ciorbă

500 g fasole

ciolan afumat sau costiță

1 ceapă

2 morcovi

1 ardei

țelină

tarhon

cimbru

sare, piper, boia

suc de roșii

Rețetă de ciorbă de fasole în pâine – Mod de preparare

1. Trebuie să pregătiți fasolea cu o zi înainte de a vă apuca de treabă. Trebuie spălată, curățată bine, iar apoi lasă în apă, la înmuiat. Eficient este ca apa din vas să acopere în totalitate fasolea.

2. Pâinea se prepară destul de ușor. Amestecați într-un bol încăpător drojdia și sarea, alături de puțină apă caldă. Presărați apoi făina și treceți la frământat. Între timp, mai adăugați puțină apă. Vă veți da seama că aluatul e gata, când se dezlipește de pe degete. Lăsați compoziția să crească aproximativ o oră.

3. După ce a crescut, împărțiți aluatul în patru părți egale. Așezați-le apoi în tăvi unse cu ulei înainte, dar care să fie și tapetate cu puțină făină. Acolo, trebuie lăsate încă puțin să crească. Băgați apoi tăvile în cuptor timp de circa o oră. Când pâinea este aproape gata, nu uitați să o ungeți cu puțin ou. După aceea, mai lăsați-o să coacă timp de cinci minute și gata!

4. Vă puteți apuca acum de ciorbă. Luați o oală mare și puneți în ea fasolea, la fiert. Lăsați-o pe foc timp de 10 minute.

5. Mai apoi, luați o altă oală, la fel de încăpătoare. Puneți în ea carnea afumată la fiert. Lăsați-o pe foc tot 10 minute.

6. Mai aveți nevoie de încă o oală, în care veți căli legumele. Mai exact, ceapa, morcovul și ardeiul. Puneți pe deasupra sare, boia și piper, pentru un plus de savoare.

7. După ce ați observat că legumele capătă o culoare aurie, puneți și țelina, carnea, fasolea și apa necesară în vas. Ulterior, după ce ați lăsat ciorba să fiarbă, adăugați în ultimele minute cimbrul, sucul de roșii și tarhonul. Preparatul va fi gata după alte 10 minute.

8. Dar stați, nu e tot! Mai aveți de făcut un singur pas. Luați pâinea și pentru fiecare bucată tăiați-i un capac. Asigurați-vă că scoateți miezul în totalitate, pentru ca pâinea să fie goală. Adăugați apoi ciorba în pâine, iar la final „închideți-o' cu capacul de pâine. Poftă bună!

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton