Adevăratul motiv pentru care Archie, fiul lui Meghan și al lui Harry, nu a primit titlul de Prinț

 Oana Pantazi
.

În interviul dat pentru CBS, Meghan Markle, a susținut că Archie, fiul ei și al Prințului Harry, nu a primit titlul de prinț, din cauza culorii pielii, lucru extrem de grav. Iată care este, de fapt, adevăratul motiv pentru care Archie nu are același titlu ca tatăl lui!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Meghan Markle a mărturisit, în cadrul interviului cu Oprah Winfrey, că a fost extrem de întristată de faptul că Archie, fiul ei și al lui Harry, ar fi fost exclus de la dreptul de a purta titulatura de prinț din cauza culorii pielii. Ducesa nu a menționat numele celui care ar fi fost îngrijorat în această privință, însă a mărturisit că nu este vorba despre Regină și nici despre soțul ei, Prințul Philip.

3Harry-si-Archie-1-53Harry-si-Archie-1-5

Meghan a acuzat Familia Regală de rasism

Meghan Markle și Prințul Harry au șocat opinia publică și în special Familia Regală britanică în urma interviului dat pentru CBS. Printre altele, Ducesa de Sussex a menționat că s-a simțit exclusă din familie și că nu s-a bucurat de sprijin în perioada în care era denigrată la fiecare pas de presă. Dezvăluirea șocantă că a avut gânduri suicidare a fost urmată de o alta la fel de tulburătoare.

Meghan a mărturisit că a existat o anumită îngrijorare în cadrul unei părți a Familiei Regale britanice cu privire la culoarea pielii micuțului Archie, înainte de a veni pe lume. Iar asta deoarece Meghan provine dintr-o familie birasială, mama ei fiind de culoare.

Citește și: Meghan Markle acuză Familia Regală de rasism! „Au existat conversaţii despre cât de închisă ar putea fi culoarea pielii fiului nostru”

Citește și: Regina, prima declarație după interviul scandalos acordat de Prințul Harry și Meghan: „Vor fi întotdeauna…”

Citește și: Ce semnificație are rochia purtată de Meghan Markle la interviul cu Oprah. Asemănare izbitoare cu Wallis Simpson, femeia pentru care a abdicat Regele Edward

Citește și: Meghan Markle, atacată dur de sora ei, Samantha, după interviul cu Oprah: „Adevărul a fost complet ignorat”

Mai mult, din acest motiv, familia regală britanică a refuzat să-i acorde protecție lui Archie, chiar dacă asta este tradiția. Nu în ultimul rând, lui Archie – pe numele său complet Archie Mountbatten-Windsor – i-ar fi fost negat și titlul de prinț din același motiv. Anumiți membri ai familiei regale nu și-au dorit un prinț de culoare la Buckingham… Așadar nu e de mirare că Meghan Markle a acuzat de rasism familia soțului ei.

„Ei nu au vrut ca el să fie prinţ. Au existat conversaţii despre cât de închisă ar putea fi culoarea pielii lui atunci când se va naşte', a mărturisit Meghan, fără să dea însă nume.

De ce Archie nu este prinț

Acuzațiile făcute de Meghan Markle, susținută de Prințul Harry, care a declarat că s-a simțit îndurerat din acest motiv, au fost însă infirmate… Cel puțin ceea în ceea ce privește titulatura de prinț care i-ar fi fost refuzată lui Archie din cauza culorii pielii. Un expert constituțional a ținut să clarifice de ce fiul Ducilor de Sussex nu a primit același titlu ca tatăl lui.

„E o chestiune de lege. În 1917, Regele George al V-lea a modificat legea astfel încât să poată primi titlul de prinț ori prințesă doar nepoții monarhului aflat pe tron, nu și strănepoții. Cred că în 1917 nu se lua în calcul că un rege poate apuca să aibă prea mulți strănepoți, la cât era speranța de viață pe atunci. Prin urmare, decizia ține de lege, nu de culoarea pielii cuiva”, a declarat Bob Morris, expert constituțional.

Evident, susține acesta, Regina ar fi putut să facă o excepție în privința copiilor lui Meghan și Harry.

„E în puterea ei s-o facă. Probabil ar vrea să se consulte cu guvernul înainte. Ideea e că Harry este al șaselea în ordinea succesiunii la tron și e foarte improbabil să ajungă vreodată pe tron. Nu el e moștenitorul”, a conchis expertul.

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton