A murit Viorel Nimigeanu. Artistul a fost răpus de COVID-19

 Laciu Andreea
.

A murit Viorel Nimigeanu, îndrăgitul artist român. Din nefericire, a pierdut lupta cu virusul necruțător. Moartea lui a îndoliat lumea artei din țara noastră. Conform informațiilor din presa locală, Nimigeanu s-a stins din cauza COVID-19, la vârsta de 70 de ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

După ce s-a aflat de moartea lui Bogdan Stanoevici, lumea artei suferă o nouă pierdere crâncenă.. Viorel Nimigeanu, un faimos pictor care locuia la Cluj-Napoca, era considerat unul dintre cei mai mari artiști plastici din țara noastră. Pe lângă cariera de pictor, el s-a făcut remarcat și în învățământ.

Nimigeanu lucra ca profesor la Universitatea de Artă și Design (UAD). Dispariția lui lasă în urmă o familie îndurerată, precum și un gol în sufletul prietenilor, admiratorilor și elevilor săi. A reușit, de asemenea, să organizeze peste 20 de expoziții, atât în România, cât și în străinătate, relatează zcj.ro.

a-murit-de-coronavirusa-murit-de-coronavirus

A murit Viorel Nimigeanu, artist plastic

Se pare că artistul a luptat cu virusul, dar corpul a cedat, în cele din urmă. Era intubat de o săptămână la secția de Terapie Intensivă, la o unitate spitalicească din București.

„Suntem profund întristați să aflăm că a plecat dintre noi astăzi și apreciatul artist Viorel Nimigeanu, pictor de o sensibilitate aparte și un apropiat prieten și susținător al instituției noastre. Gândurile noastre se îndreaptă spre familia domniei sale. Dumnezeu să îl odihnească în pace!', este anunțul Operei Naționale Cluj-Napoca.

Citește și: Actorul Bogdan Stanoevici a murit, după ce a fost infectat cu COVID-19

Citește și: Ilie Năstase susține că s-a împăcat cu Ioana, dar soția lui neagă:„Sunt o femeie foarte calculată'

Citește și: Doliu în televiziune! A murit Victor Țăruș, unul dintre cei mai iubiți prezentatori de la TVR. Cauza morții

Citește și: Ce pensie are Cristian Țânțăreanu și ce face cu banii.Suma e uluitoare

Cine este Viorel Nimigeanu

Viorel Nimigeanu s-a născut în anul 1950, în Nimigea de Jos, Bistrița-Năsăud. Și-a urmat pasiunea de tânăr. În anul 1969, Viorel a fost acceptat la Institutul de Artă Plastică Ioan Andreescu din Cluj, acolo unde a absolvit cursurile în anul 1973.

După patru ani, în anul 1977, Viorel Nimigeanu a fost acceptat la Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București. Aici s-a întâlnit cu marele Corneliu Baba. Înainte să moară, artistul activa ca profesor în cadrul Universității de Artă și Design (UAD).

Și actorul Bogdan Stanoevici s-a stins din viață, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

Actorul era internat la spitalul Sfântul Pantelimon din București. Bogdan Stanoevici a murit, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. În spital a contractat o infecție nosocomială. Medicii au apelat la o procedură riscantă pentru a-i salva viața, însă fără succes. Acum, lumea artei din România pierde încă un nume mare.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton