43 de ani de la tragedia care a marcat România. Personalitățile care au murit la cutremurul din 4 martie 1977

 Lupescu Anca
.

Cutremurul din 4 martie 1977 rămâne o zi oribilă din istoria România. A fost momentul în care au murit 1570 de oameni, iar mulți alții au rămas cu traume greu de vindecat.

32322713232271

Se împlinesc 43 de ani de la tragedia care a marcat România, iar printre cele peste 1500 de vieți luate, se află și personalități importante.


Toma Caragiu s-a numărat printre victimele cutremurului din 1977. A fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori români și și-a găsit sfârșitul odată cu dezastrul care a cutremurat România.


A fost găsit după 6 zile, prins în ruinele blocului în care locuia. Toma Caragiu avea 52 de ani și a fost înmormântat pe 11 martie 1977 la cimitirul Bellu.

Alexandru Bocăneț a murit alături de Toma Caragiu. A fost regizor de film și televiziune și se afla în aceeași încăpere cu îndrăgitul actor. Cei doi sărbătoreau finalizarea filmului „Gloria nu cântă'.

În blocul vecin cu cel al lui Toma Caragiu a avut loc o altă tragedie: Doina Badea a murit cu toată familia- soțul și cei doi copii. Cântăreața avea doar 37 de ani. A debutat în 1960, pe scena teatrului din Deva şi s-a remarcat prin vocea ei deosebită, gravă, puternică şi cu un ambitus puternic.

În 1963 a fost angajată la Teatrul „Constantin Tănase” din Bucureşti; a avut foarte multe apariţii la radio şi TV şi a făcut înregistrări pentru „Electrecord”.

A participat la turnee peste hotare iar apariţia sa la „Olympia” din Paris a fost unul din succesele sale de notorietate.

A susţinut recitaluri la Festivalul internaţional „Cerbul de Aur” din 1968 şi 1971.
Tatăl ministrului Teodor Baconsky, poetul A.E Baconsky, s-a născut pe 16 iunie 1925.

Poet, teoretician literar, eseist şi traducător român de orientare proletcultistă, A.E Baconsky a debutat în 1943 cu versuri în revista pentru copii „Mugurel”, cu eseu în „Tribuna nouă” din Cluj (1945), iar debutul editorial s-a produs în 1950 cu volumul Poezii.


Mihai Gafița, critic și istoric literar român, a pierit în ruinele blocului de pe strada Colonadelor. Soția i-a murit alături, dar trupul ei nu a fost găsit.


Actrița Eliza Petrăchescu locuia într-un bloc de pe strada Brezoianu. Acolo și-a găsit sfârșitul. Juca la Teatrul Mic și a avut roluri în filme ca Tănase Scatiu', Felix și Otilia' sau Nunta de piatră'.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton