Viena

 Revista VIVA
.

Viena

Viena

Orasul care celebreaza 250 de ani de la nasterea lui Mozart poate fi extrem de ofertant. Pe langa deliciile concertelor clasice, ale muzeelor renumite si ale intinselor gradini regale, capitala Austriei ni se descopera ca un oras modern, plin de viata, cu atractii diverse la tot pasul. Chiar daca a trecut sezonul reducerilor masive, Mariahilfer Strasse este cea mai renumita strada vieneza pentru cumparaturi. Sute de magazine elegante cu imbracaminte, bijuterii sau accesorii iti fac cu ochiul.

Amplasat in inima Vienei, intre Catedrala Sf. Stefan si Opera de Stat, House of Music este un muzeu interactiv unde poti canta la instrumente gigantice, poti dirija virtual o orchestra sau poti asculta cele mai neobisnuite sunete din natura. Desigur, Palatul Belvedere nu poate fi ocolit, pentru ca expune cea mai faimoasa pictura a lui Gustav Klimt: Sarutul. Pentru cei pasionati de arta moderna o vizita la Museums Quartier, ce detine aproape 50 de spatii cu arta si cultura contemporana, poate dura chiar o zi intreaga. O atractie clasica a Vienei este Palatul Sch¶nbrunn, considerat unul dintre cele mai frumoase palate construite in stil baroc din Europa. Fosta rezidenta de vara a Imparatesei Sissi, astazi palatul face parte din patrimoniul cultural UNESCO. Nu poti pleca din Viena, daca nu te-ai plimbat macar o singura data cu bicicleta prin faimosul parc Prater.

Tips: pretul unui bilet cu Austrian Airlines pentru septembrie – decembrie 2006, incepe de la 329 euro.

Andreea Berecleanu Vedeta Antenei 1 prefera sa viziteze Austria de obicei la inceputul anului, primavara. Mare pasionata de flori, ne-a declarat ca achizitioneaza de fiecare data de aici cate 100 de bucati de Surfinia, o floare derivata din petunie. Din Viena, cumparaturile obligatorii sunt jucariile pentru cei mici, de fiecare data cat mai multe si cat mai colorate.

Daniel Buzdugan Daniel a vizitat Viena anul trecut si este foarte incantat de frumosul oras. Cateva dintre punctele pe care le recomanda cu caldura sunt: Palatul Sch¶nbrunn, Galeriile Leopold si nu in ultimul rand Opera din Viena pe care din pacate doar a apucat sa o viziteze, ramanand ca anul acesta sa procure si bilete pentru un spectacol.

De Miruna Micsan; Fotografii: Vienna.Info.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton