Sejur de poveste pe Insula de Smarald

 Popescu Alexandra
.

Una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță de pe coasta Mării Egee, Thassos găzduiește numeroase rămășite arheologice, plaje spectaculoase și o mare varietate de activități pentru întreaga familie, la care se adaugă și bonusul ospitalității grecilor.

Vei găsi aici servicii de bună calitate, preparate delicioase și un amestec foarte interesant între modern și tradițional, toate într-un cadru natural splendid, Thassos fiind dominată de un peisaj montan cu pini și plantații de măslini, care coboară până spre mare.

Descoperă această destinație fascinantă prin ofertele speciale de la Europa Travel, într-un sejur low-cost cu autocarul la tarife accesibile și servicii excelente.

Atracții arheologice pe care nu trebuie să le ratezi

Insula Thassos este caracterizată de o istorie tumultuoasă, distrusă de-a lungul secolelor de numeroși invadatori în urma cărora localnicii și-au dezvoltat sisteme de apărare, ale căror rămășițe le poți admira și astăzi. Agora este cel mai important sit istoric din Thassos, un complex vechi de monumente și temple, din care astăzi mai pot fi admirate doar contururile, pentru a le completa cu ochii minții.

Vizitează Teatrul Antic, o creație arhitecturală magnifică, folosită în trecut pentru diverse evenimente culturale, folosit în continuare pentru diferite evenimente importante. Muzeul Arheologic, situat în centrul capitalei, este un loc pe care trebuie să îl vizitezi pentru a afla mai multe despre trecutul și istoria insulei. Vei descoperi aici numeroase exponate datând din epoca Greciei Antice.

Fascinația frumuseților naturale

Cea mai nordică insulă de pe litoralul Mării Egee, Thassos mai este cunoscută și sub denumirea de „Insula de Smarald', datorită frumuseților excepționale care o caracterizează. Pădurile nesfârșite și satele fermecătoare amplasate între munții înverziți, și plajele albe nesfârșite cu ale lor golfuri colorate în cele mai frumoase nuanțe de verde, compun un tablou pitoresc incredibil.

Printre cele mai apreciate plaje din Thassos se numără Paradise Beach, un loc foarte bun pentru sporturi nautice, în timp ce plaja Limenaria este foarte populară pentru cei care vin în vacanță cu familia, datorită adâncimilor mici ale apei, plajei curate și a numeroaselor taverne și magazine de suveniruri.

 

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Sejur Thassos

Hotel Menel 2*+ – tarife de la 69 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton