Pe drumul sfânt în Israel, în vacanța de Revelion! (P)

 Alina Dan
.

Pelerinii moderni pot descoperi Țara Sfântă cu ocazia Anului Nou, perioadă ideală pentru a simți și mai mult amestecul interesant dintre istorie, religie și modernitate, într-un circuit de 8 zile în Israel, alături de Europa Travel.

Turoperatorul din România te invită să parcurgi traseele spirituale în orașele-cetate Ierusalim, Jaffa, Bethleem și Nazaret, urmate de o escapadă cu iz exotic în Tel Aviv, Haifa și Eilat. Cu posibilitatea de a porni și în excursii opționale spre Yardenit (locul unde creștinii pot intra în apele sfinte ale botezului), Masada (fortăreața antică unde iudeii au rezistat în fața romanilor), și Marea Moartă unde vei putea pluti în cele mai sărate ape, totul alături de Europa Travel cu ocazia vacanței de Revelion.

Turul orașelor sfinte

Ajuns în Tel Aviv – metropola care nu doarme niciodată, trebuie să pornești la pas pe străzile strâmte ale cetății Jaffa, unul dintre cele mai vechi locuri din lume ce a fost menționat inclusiv în Vechiul Testament. Jaffa este parte din UNESCO și considerată zona cea mai romantică din Israel, unde timpul pare că s-a oprit în urmă cu sute de ani, când au fost ridicate clădirile cu arcade din piatră, umbrite de portocali și lămâi.

vacanța de Revelion

Turul continuă cu Ierusalim – cetatea sacră a lumii, unde cele trei religii monoteiste se întâlnesc, iar pelerinii pot parcurge Drumul Crucii lui Hristos până la Mormântul Sfânt. Fă o drumeție pe Muntele Măslinilor, de unde se spune că Isus s-a Înălțat la Ceruri după 40 de zile de la Înviere. Aici se află și Biserica Tatăl Nostru (se știe că aici Isus i-a învățat pe discipoli cea mai puternică rugăciune). Reculege-te în Grădina Ghetsimani, acolo unde Mântuitorul se ruga Tatălui Ceresc. Dacă traversezi Cartierul Evreiesc ai ocazia să vezi Zidul Plângerii, unde milioane de evrei se roagă zilnic.

Bethleem, orașul Nașterii lui Isus, este perfect de explorat cu ocazia Anului Nou, prilej să vezi acum cetatea veche în straie de sărbătoare și Piața Ieslei încă decorată de la Crăciun. Nu rata Biserica Nașterii Domnului – cel mai important sit creștin din oraș, Grota Laptelui – peste care se află astăzi o capelă franciscană sau Mormântul Rahelei. Noul An îl poți întâmpina în stil tradițional în Bethleem, cu cina festivă bonus, de la Europa Travel!

Programe opționale de la Europa Travel

Opțional, alături de Europa Travel, poți face o excursie spre Yardenit (acolo unde Iordanul părăsește Marea Galileei), să urci pe Muntele Fericirilor ori să mergi la Capernaum – satul lui Hristos aflat pe malul Galileei. Dacă vrei să pornești pe urmele minunilor înfăptuite de Isus, nu trebuie să ratezi Biserica Minunilor și Casa Nunții (prima minune a fost transformarea apei în vin), Tabgha cu Biserica Înmulțirii Pâinilor și a Peștilor.

Nazaret, satul unde a copilărit Hristos, nu poate fi ratat în turul de Revelion, mai ales dacă vrei să descoperi Biserica Buna Vestire clădită pe locul izvorului sfânt al Fecioarei Maria.

Opțional ai ocazia să vizitezi și exoticele orașe Haifa (celebru pentru cel mai important templu al religiei Bahai, cu superbele grădini suspendate amenajate pe versantul Muntelui Carmel) și Eilat (o stațiune populară pentru plajă). Dar și să explorezi ținutul deșertic Qumran, unde au fost descoperite Manuscrisele de la Marea Moartă.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale de Revelion

Circuit Revelion in Israel – Tara Sfanta – Tarif: 549 Euro/persoana, 7 nopti cazare in Bethleem, la hotel de  4* cu mic dejun si cina, transport avion, transferuri si tururi cu autocar conform itinerariului, tur panoramic Tel Aviv, Jaffa si Ierusalim, bilete de intrare obiective, ghid local, asistenta turistica.*Bonus: Cina festiva de Revelion, pentru inscrieri pana la 08 Iunie 2018.! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton