(P) Elafonissi și Vai, plajele cu iz exotic ale insulei Creta

 Alina Dan
.

Sporturi nautice în ape de cristal, plajă pe nisip moale, drumeții pe Cheile Samariei cu opriri în satele de munte, apusuri văzute de pe coastele brodate de măslini sau vizite istorice la palatele minoice … sunt doar câteva dintre posibilitățile de petrecere a timpului  într-un sejur în Creta.

Descoperă cea mai mare insulă grecească într-un sejur de 7 nopți cu avionul de la Europa Travel, turoperatorul din România celebru pentru vacanțele la tarife accesibile și servicii turistice excelente.

Locul ideal de explorat în acest sezon estival!

Relaxează-te în cele mai frumoase locuri sau pornește în descoperirea culturii cretane. Dacă vrei să simți spiritul adevărat al insulei participă la o seară de sirtaky, alături de Europa Travel, într-o tavernă tradițională unde poți dansa frenetic în stilul lui Zorba Grecul pană la ivirea zorilor.

Pentru un suflet aventurier există o mulțime de locuri naturale perfecte de explorat, cum ar fi Cheile Samariei – unele dintre cele mai lungi din Europa, explorarea grotelor ascunse în munți, precum Peștera lui Zeus sau tururile istorice la palatele Knossos Malia si Phaistos, cele mai importante trei structuri ridicate în perioada minoică.

În schimb, dacă nu vrei să alergi prea mult în vacanță, ci să descoperi plaje cu iz exotic pe care să te relaxezi, iată numai două perle devenite deja simboluri europene…

Elafonissi, laguna turcoaz și plajă roz

În partea de sud-vest a insulei Creta se întinde o fașie de coastă supranumită 'Insula Cerbului', datorită nisipului ce 'sparge' laguna de un turcoaz remarcabil. Plaja formată natural într-o zonă sălbatică din Elafonisi poartă denumirea de 'plaja roz'. Nisipul, alb în capete, este compus din mii de cochilii de scoici sfărâmate de vânt, ce i-au dat locului o nuanță uluitoare de roz pastel. Zona este una de un farmec ireal, iar odată ajuns aici ai impresia că te afli pe o insulă exotică din Oceanul Indian. În apropierea plajei exotice Elafonisi, se întinde o linie de hoteluri exclusiviste frecventate adesea de personalitățile din toată lumea.

Vai, plaja umbrită de cea mai veche pădure de palmieri

La 24 km distanță de Sitia, pe coasta de est a insulei Creta se întinde cea mai mare și veche pădure naturală de palmieri din Europa, care cuprinde peste 5000 astfel de arbori. Plaja cu nisip auriu este de o frumusețe sălbatică, fiind descoperită de hipioți prin anii `90, datorită poziției sale ideale, ascunsă de vegetație într-un golf cu apă turcoaz foarte limpede.

Astăzi, pădurea compusă dintr-o specie de palmieri ce crește doar în Creta (Data Palm Cretan) se întinde pe mai bine de 250.000 de metri pătraţi, fiind declarată arie națională protejată prin lege. Dacă poposești aici în această vară, trebuie să știi că este interzisă camparea pe timpul nopții, dar și focul și muzica pentru a nu deranja păsările sălbatice care poposesc aici.

Creta este un paradis însorit ce păstrează și alte locuri fascinante demne de explorat, în excursii opționale alături de Europa Travel. Descoperă cele mai populare orașe și stațiuni precum Hersonissos, Heraklion, Chania, Agios Nikolaos sau Rethymnon fiecare cu porturile cosmopolite, plajele idilice premiate cu 'Blue Flag', atracțiile culturale și atmosfera cretană încântătoare.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Creta

Classic Apartments 3* – Anissaras – tarife de la 190 Euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton