Locuri dedicate relaxării din pitoreasca insulă Thassos

 Alina Dan
.

Serenitate, tradiții, peisaje luxuriante, așezări adormite în timp, gastronomie unică și plaje dintre cele mai diverse, cam așa poate fi descrisă Thassos, considerată cea mai vizitată insulă grecească.

Dacă te numeri printre turiștii care încă nu au descoperit Insula de Smarald sau pur și simplu vrei să o revezi încă o dată, Europa Travel a pregătit o ofertă Ultra Last Minute la sejurul de 6 nopți cu autocarul în Thassos la tarife de la numai 149 euro + 339 lei/persoană, valabil pentru plecările din 7 și 13 august în limita locurilor disponibile!

Thassos este ofertantă din toate punctele de vedere: clima blândă te invită la relaxare până în toamnă, patrimoniul cultural vast îi încântă pe cei pasionați de istorie, plajele generoase sunt considerate adevărate paradisuri pentru familii, în timp ce satele de pescari ori cele de munte îți oferă cea mai bună perspectivă cu privire la vechile tradițiile macedonene. În plus, o vacanță în Thassos poate fi un bun prilej să descoperi și împrejurimile splendide ale insulei, în excursii opționale organizate de Europa Travel.

Acest ținut tihnit și pitoresc poate fi cea mai bună alegere de vacanță, mai ales după un an de muncă și stres așa că odată ce ai ajuns în Thassos ia cu asalt locurile rămase autentice unde răsfățul este asigurat în orice moment al zilei.

Sate de munte încântătoare și plaje idilice

Unul dintre aceste locuri pitorești este chiar satul Panagia aflat la numai 10 km distanță de capitala Limenas, pe o pantă a muntelui acoperită cu vegetație deasă. Așezarea este una tradițională ce respiră istorie la orice colț de stradă. Casele au fost ridicate în urmă cu sute de ani din piatră brută, iar străzile amenajate cu rocă de mare fiind umbrite de măslini, platani și leandri. Fă un tur la pas al satului Panagia, vizitează vechea fabrică de ulei de măsline care funcționează și astăzi după aceleași principii străvechi, iar apoi ia parte la o petrecere grecească cum doar în aceste colțuri se mai pomenește.

Nicio zi în Thassos fără relaxare la plajă, cam asta ar putea fi sintagma după care să te ghidezi odată ce ai ajuns aici, mai ales că insula nu duce lipsă de fâșii de nisip care mai de care mai încântătoare.

Celebra Golden Beach este plaja pe care trebuie să o vezi neapărat, fiind clasată într-un top al celor mai frumoase plaje elene cu cel mai fin și auriu nisip de la Marea Egee. Din urmă o prinde superba fâșie de coastă numită Paradise Beach, iar numele său vine ca o completare a peisajelor superbe desprinse din paradis. Plaja albă cu sclipiri rozalii este scăldată de apele turcoaz ale golfului, iar faleza este garnisită cu palmieri ce îi dau locului un farmec aparte.

Cea mai cunoscută piscină naturală din Grecia

Dacă îți place să înoți în ape calde și liniștite ești poftit în Piscina Sirenelor aflat pe drumul ce te duce spre Satul Stelelor, Astris. Acest loc, până nu demult cunoscut doar localnicilor, este acum luat cu asalt de vizitatorii străini, însă chiar și așa Giola este locul care îți va oferi tihna de vacanță de care ai nevoie.

Această piscină stâncoasă s-a format natural în urma eroziunii produse de marea și timp, astfel că mica grotă de la marginea apei s-a surpat dezvăluind un loc deosebit unde valurile Egeei se sparg de pereții calcaroși.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Ultra Last Minute Sejur Thassos

Hotel Emerald 2* – Golden Beachtarife de la 149 euro + 339 lei/persoanavalabil pentru plecarile din 7 si 13 august! 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton