Puglia - destinația sezonului estival 2020!

 Pirvu Cristina
.

Puglia, paradisul aproape nedescoperit de către români, este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei cu stațiuni cochete, sate colorate, plaje înconjurate de stânci și o atmosferă de „dolce far niente'.

Tentația turistică a noului sezon estival 2020, Puglia poate fi următoarea ta destinație de vacanță mai ales dacă vrei să descoperi locuri mai puțin aglomerate decât mult prea popularele Grecia sau Turcia. AeroVacanțe a lansat Ofertele Early Booking 2020 la vacanțele complete în Puglia ce beneficiază acum de reduceri tentante! Pachetele au tarife de la 426 euro/persoană și includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Bari-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe aeroport și asistență turistică!

Locuri de top din Puglia

Ideală atât pentru plajă, cât și pentru explorări culturale Puglia deține câteva locuri în patrimoniul mondial UNESCO ce atrag turiștii din toate colțurile lumii, dar și plaje idilice supranumite „Maldive de Italia'.

Capitala regiunii Puglia este Bari, un oraș pitoresc așezat fix în tocul cizmei italiene de pe coasta Mării Adriatice. Bari Vecchia este inima orașului și unul dintre cele mai frumoase centre istorice din Italia, un fel de „mușuroi de furnici' – așa cum obișnuia scriitorul Italo Calvino să-l numească. Aici găsești peste 40 de biserici în stil romanic, Castelul Normanno-Svevo, Fortul San Antonio și numeroase palate bizantine, așa cum este somptuosul Palazzo Fizzarotti. Foarte aproape de Bari se află Polignano a Mare, un mic orășel medieval cocoțat între stânci deasupra Mării Adriatice, cu vile neoclasice zugrăvite în alb strălucitor, străduțe alambicate și celebra Plajă Cala Paura, izolată între colinele de calcar. 

Unul dintre cele mai vizitate locuri din Puglia este, fără îndoială, Alberobello. Supranumit orașul trolilor sau al gnomilor, Alberobello a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO încă din anul 1996 datorită celor peste 1000 de case cu acoperișuri conice din piatră, numite „trulli', unice în toată lumea.

La fel de neobișnuită prin peisaje este Matera, ce a servit în 2019 ca și Capitală Cultural Europeană alături de Plovdiv, Bulgaria. De altfel și acest loc este declarat monument de patrimoniu mondial, datorită faptului că deține cele mai multe biserici rupestre din Europa, dar și pentru numeroasele case-cavernă numite „sassi', locuite din timpuri preistorice.

Perla Coroanei din regiunea Puglia este Peninsula Salento, un loc cu farmec tradițional situat între Marea Ionică și Marea Adriatică aflat destul de aproape de Albania, unde te poți retrage la plajă în zilele mai relaxante de vară. Te așteaptă aici stațiuni încântătoare precum Lecce – Florența Sudului, Santa Maria di Leuca – ținutul sirenelor ce au vrut să-l seducă pe eroul Ulise, Otranto – cunoscut pentru impozantul Castel Aragonese etc.

de Mădălina Isar

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton