De la pasiune - la un adevărat job. Povestea fotografului de la petrecerile VIVA! Delia e cucerită de pozele lui

 Pirvu Cristina
.

De la pasiune – la un adevărat job. Andrei Via a fost prezent la multe dintre evenimentele pe care revista VIVA! le-a organizat de-a lungul timpului. La primul dintre acestea, fotografiile lui ne-au cucerit. Diferite, unice, vibrante, acestea au surprins perfect atmosfera de party. Am fost curioși să aflăm care este povestea lui, cum a transformat pasiunea într-un adevărat job.

A făcut potrete prietenilor în liceu, a urmat un curs de fotografie în Italia, s-a mutat la Londra și și-a urmat visul. Iată cum a colaborat cu Delia, Antonia și multe alte celebrități de la noi, acestea fiind cucerite de modul său inedit de a le poza.

Fotografii realizate de Andrei ViaFotografii realizate de Andrei Via

 Cum şi când ai descoperit că eşti pasionat de fotografie?        

Am început să fac portrete prietenilor și surorii mele încă din perioada liceului, 2006-2007. apoi a devenit un hobby, o pasiune. Mi-am îmbunătățit abilitățile studiind și urmând un curs de fotografie în Italia.

Când a devenit pasiunea ta un adevărat job?

În 2015, atunci când m-am mutat în Londra și tot acolo a fost primul eveniment la care am fost invitat în calitate fotograf. Iar după feedback-ul pozitiv primit la predarea fotografiilor, am înțeles că trebuie și că pot să fac doar asta, motiv pentru care în maxim două luni am renunțat la tot și m-am întors în România, nu am avut niciun plan, am avut doar un vis pe care îl tot visam.

Ştiu că aparatele pe care le foloseşti sunt destul de scumpe. Cât ai investit până acum în aparatul propriu zis, plus celelalte accesorii?

De când am trecut pragul de 10.000 de euro am pierdut numărătoarea să zic așa, și știu că e bine că în orice buisness să se știe suma de investiție, dar în fotografie e vorba de pasiune, iar când e vorba de pasiune cred că investiția nu mai este așa mare cum sunt este ea în realitate.

Andrei Via

Preferi fotografiile de nuntă sau portretele?

Prefer fotografiile care au viata, cu timpul am realizat ca este unicul mod prin care exprim cel mai bine acea idee, acel sentiment pe care vreau sa-l transmit celorlalti.

Ai şi un site, acolo unde încarci diferite galerii. Ce pretenţii au oamenii la nunţi sau la diverse evenimente private?

Tind să cred că portofoliu meu explică foarte bine ceea ce fac și de asta oamenii au încredere fără pretenții anume, asta mă face pe mine să încerc să fiu mai bun și să depășesc așteptările clienților.

Ai participat la multe evenimente cu vedete. Cum au reacţionat cele pe care le-ai pozat? (dacă poţi detalia aici. Cum a fost cu Delia, cu Alina Ceuşan, cu Corina Caragea, cu Antonia…etc. 

Au reacționat cu un vibe mișto de la primul event la care le-am întâlnit, țin minte că Delia chiar m-a ajutat cu lumina pentru a obține o fotografie. Dar mai bine vă arăt câteva fotografii care explică mai bine modul cum au reacționat.

Ai scopuri ți aspiratii specifice pentru viitor ?

Știu că nu este ușor,  dar poate într-o zi voi reuși să fac un proiect mare pe care mi l-am imaginat de când am început toată treaba asta cu fotografia.

Dacă ţi-am propune un shooting foto, ce celebritate ai alege? Una de la noi din ţară, iar alta din afară.   

Nu vreau să aleg, tot ce pot spune e că îmi place mult ceea ce face și cum o face.. uneori mă gândesc că sunt singurul bărbat care o urmărește pe story-urile de pe instagram.. deși sunt sigur că nu e așa.  Iar de afară Kate Beckinsale pentru că e foarte expresivă și pentru că îmi inspiră multă naturalețe.

Foto: Andrei Via

Site: http://www.andreivia.com/ 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton