(P) Plaje uluitoare din Gran Canaria

 Florentina Liutic
.

Gran Canaria se mândrește cu 230 de km de coastă însumând mai bine de 160 de plaje cu nisip auriu sau negru. Insula spaniolă este considerată un continent în miniatură, unde te poți bucura de activități diverse, de la distracție în parcurile acvatice la vizite culturale ori plimbări romantice pe străduțele labirintice ale capitalei cosmopolite.

 

Distracție în capitală

 

Las Palmas, situată în partea de nord-est a insulei, este un loc minunat de plecare spre explorarea locurilor deosebite. Orașul este poziționat într-un decor magnific format din două golfuri și plajele aurii: Playa de las Canteras și Playa de las Alcaravaneras. Fondată în anul 1478, Las Palmas se mândrește cu un patrimoniu istoric și cultural bogat, care poate fi admirat îndeosebi în cartierul Vegueta, cel mai vechi din oraș declarat patrimoniu mondial UNESCO în anul 1990.

 

Dacă îți plac promenadele mergi în Puerto de la Luz, unul dintre cele mai importante porturi din Europa, care îi oferă orașului o imagine foarte cosmopolită a insulei. Las Palmas este un oraș plin de viață, cu o bogată istorie și cultură spaniolă. Străduțele laterale sunt înțesate de cafenele, baruri pentru tapas și băuturi, precum și buticuri pline de culoare. Printre cele mai importante atracții ale orașului se numără Catedral de Santa Ana, Casa Museo de Colon și Museo Canario.

 

Plaje de top pe care nu trebuie să le ratezi

 

Insula Gran Canaria te cucerește de la prima vedere cu diversitatea de peisaje și plaje, care vor face ca fiecare zi petrecută în mijlocul Oceanului Atlantic să fie una deosebită. Te așteaptă aici aproximativ 60 km de plaje din cei peste 230 km de coastă.

 

Dintre acestea se remarcă uluitoarea Playa de las Canteras, considerată una dintre cele mai bune plaje din lume. Precum și Playa de las Alcaravaneras, cunoscută pentru nisipul fin auriu ca soarele. Una dintre cele mai sălbatice este Playa del Ingles, o limbă de pământ întinsă în jurul unui golf cu ape safir, ce face parte din provincia San Bartolomé de Tirajana.

 

Cea mai populară este Playa de Puerto Rico, care înconjoară un golf diafan, și este compusă din nisip negru grunjos. La fel de populare sunt Playa de los Amadores sau Playa Meloneras, două întinderi lungi cu nisip auriu, excelente pentru sporturi acvatice datorită valurilor spumoase.

 

De Geanina Ichim

 

Oferte de vacanta Gran Canaria

Hotel Strelitzias – tarife de la 557 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton