(P) Uimitoarea Veneția, dragoste la prima vedere

 Florentina Liutic
.

Oraș construit pe 118 insule din largul coastei de nord-est a Italiei, Veneția este un adevărat paradis al destinațiilor europene de vacanță, un loc în aparență neschimbat de mai bine de 600 de ani, care cu siguranță că îți va depăși toate așteptările. Recunoscut la nivel mondial pentru minunățiile pe care le adăpostește, în anul 1979 întregul oraș a fost declarat patrimoniu al umanității de către UNESCO.

 

Veneția – orașul canalelor

La fiecare pas, Veneția îți dă sentimentul că ești parte dintr-o poveste … Acesta este locul unde întregul oraș poate fi privit ca o atracție în sine, fiind plin cu exemple fine de artă și arhitectură, care încântă în fiecare an milioane de vizitatori care vor să descopere Veneția.

De foarte multe ori, vizitatorii sunt puși în dificila poziție de a nu ști de unde să înceapă turul Veneției, astfel că cea mai simplă soluție este să te pierzi cu totul pe străduțele strâmte în plimbări inspirate pe lângă canale, care te vor conduce spre colțurile secrete ale orașului. În plus, promenadele în jurul orașului îți scot în cale numeroase construcții și edificii de cult, adevărate bijuterii ale stilului baroc. Cele mai multe se găsesc în apropiere de Canal Grande și în Piazza San Marco.

Romantism în gondolă

Despre Piazza San Marco, Napoleon spunea că este un adevărat salon al Europei, iar astăzi vizitatorii săi vor putea descoperi un trio minunat al Veneției, cu Basilica San Marco, văzută adesea ca o mărturie vie a legăturii orașului cu Bizanțul, Palatul Dogilor, cândva centrul politic și juridic al Veneției, și Torre dellOrologio, un impresionant turn cu ceas construit între anii 1496 și 1506.

Orice vizită în Veneția este incompletă fără o plimbare pe una dintre căile pitorești și labirintice ale orașului, într-o gondolă tradițională, o plimbare romantică împreună cu propriul cântăreț de serenade. Această oportunitate de a descoperi cele mai importante situri istorice ale orașului este deopotrivă relaxantă și cu adevărat specială.

 

De Geanina Ichim

Oferta Speciala Circuit Venetia

Tarif: de la 249 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid roman. * Bonus! Croaziera pe Dunare in Budapesta. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton