(P) Pelerinaj în Transilvania de poveste

 Florentina Liutic
.

Nevoia de redescoperire spirituală este tot mai acută pentru fiecare dintre noi, în condiţiile în care ritmul în care ne desfăşurăm activitatea zilnică este tot mai alert. Cum ofertele de pelerinaje în ţara noastră sunt foarte bogate şi diverse, avem mereu o destinaţie nouă de descoperit, fie că vorbim despre Bucovina, Maramureş sau Transilvania.

 

Trio de mănăstiri închinate Maicii Domnului

Cele mai importante monumente de cult din centrul ţării, parte a numeroase pelerinaje, sunt Mănăstirile Polovragi, Tismana şi Lainici din judeţul Gorj, diferite din punct de vedere arhitectural, dar unite prin caracteristica amplasamentului în mijlocul naturii şi prin hramul fiecăreia, dedicat Maicii Domnului, respectiv Adormirea Maicii Domnului (primele două), şi Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

 

Profită de aceste clipe unice pentru a te elibera de orice gând negativ sau povară emoţională şi încarcă-te cu energia de care ai nevoie pentru a funcţiona la cote maxime şi pentru a descoperi în acelaşi timp construcţii cu o mare însemnătate istorică. Mănăstirea Tismana este cea mai veche construcţie din Ţara Românească, ridicată în urmă cu mai bine de şase secole. Cu 500 de ani în urmă, a fost ridicată în stil bizantin Mănăstorea Polovragi, un așezământ atât de valoros din România. Cea mai recentă dintre cele trei mănăstiri valoroase, este Lainici care a fost construită la începutul secolului al XIX-lea.

 

La mormântul lui Arsenie Boca

Traseul te poartă inevitabil spre centrul culturii religioase din Transilvania, în judeţul Hunedoara, la Mănăstirea Prislop, din apropierea satului Silvaşu de Sus. Locul este foarte popular printre credincioşi, care vin aici să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca, atât de apreciat pentru învăţăturile sale.

 

Ctitorită de către Sfântul Nicodim între anii 1399 şi 1405, Mănăstirea Prislop este unul dintre cele mai importante edificii de cult din ţară, fiind declarată şi monument istoric. În plus, aceasta este şi o bună ocazie pentru a profita de momentele unice pe care ţi le oferă acest loc încărcat de spiritualitate şi pentru a admira peisajele impresionante ce te înconjoară, care nu pot decât să-ţi umple sufletul de linişte şi bucurie.

 

De Geanina Ichim

Pelerinaj la Prislop

Tarif: de la 179 lei/persoana, 1 noapte de cazare  in Straja, la vile 3*, transport autocar, vizitele cuprinse in program, teolog/preot/insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton