(P) Zakynthos – Vacanță estivală pe insula țestoaselor

 Stamen Diana
.

De la Plaja Navagio cu epava contrabandiștilor și până la Peșterile Albastre, insula grecească Zakynthos este plină de comori naturale pe care le poți descoperi într-o croazieră, în timp ce admiri spectacolul naturii. Paradisul țestoaselor Caretta Caretta, Zakynthos însumează unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia scăldate de apele turcoaz ale Mării Ionice în care să înoți nestingherit ore întregi.

Alege un sejur de 7 nopți cu avionul în Zakynthos de la Europa Travel, turoperatorul din România care te surprinde cu tarife accesibile și servicii turistice excelente în destinații populare, atât pe cursele charte cu avion, cât și pe cele cu autocar.

Navagio și Marathonissi, două simboluri ale insulei

Inclusă în top 10 cele mai spectaculoase plaje din Europa, Navagio se arcuiește în scobitura unui munte stâncos în inima mării de un turcoaz remarcabil. Fotografiată și mediatizată, Navagio Beach este compusă din nisip alb și mici pietricele aurii ce sclipesc în bătaia soarelui arzător de vară.

Perla coroanei este chiar epava vasului Panagiotis, despre care se știe că ar fi aparținut unor contrabandiști urmariți de paza de coastă a Greciei până în apropierea golfului. Nava ar fi eșuat pe plaja sălbatică, din pricina valurilor ce atingeau înălțimi de până la 8 metri. Nu se știe cert dacă această poveste este adevărată sau dacă epava a fost adusă special de insulari, cu scopul de a atrage tot mai muți turiști în Zakynthos …  însă, Panagiotis este cea mai fotografiată epavă de navă din Europa.

Europa Travel, îți propune opțional o croazieră spre celebrele Peșteri Albastre, de pe stâncile cărora poți să practici sărituri în mare. Zona este extrem de încântătoare cu ale sale ape turcoaz și sclipiri de argint. Poți observa Blue Caves și de la Moara de Vânt din satul Volimes – o comoară tradițional grecească celebră pentru casele din piatră și preparatele locale.

Dacă vrei să observi țestoasele Caretta Caretta, specie protejată de ecologiști, pornește cu bărcuța în golful Laganas, alături de Europa Travel, din portul stațiunii cu același nume. După ce observi broscuțele, turul continuă cu un scurt popas de o oră pe mica plajă din Marathonissi, o limbă de pământ cu formă de țestoasă decorată cu stânci argintii și grote scufundate în mare.

Plaje sălbatice și izolate

În plus, ai ocazia să te relaxezi pe cele mai fine nisipuri pe Plaja Gerakas ce face parte din Parculul Național Marin, o zonă preferată de țestoasele cu cap mare unde accesul este permis până la ora 19:00. Laguna turcoaz este ideală pentru bălăcit și snorkeling, prilej să observi vegetația marină, stâncile de corali și broscuțele.  

La circa o oră distanță de capitala Zante, într-o zonă stâncoasă și izolată vei găsi spectaculoasa plajă Porto Vromi, un paradis pentru turiștii în căutare de sălbăticie. Golful cu ape adânci și nuanțe de albastru-safir este ascuns de pădurile dese de pini și leandri, iar plaja are nisip alb ce intră în constrast cu marea.

de Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Zakynthos

Hotel Canadian 3* – Laganas – tarife de la 369 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton