(P) Top 5 atracții culturale ale orașului Praga

 Stamen Diana
.

Parisul Estului sau Orașul de Aur, Praga a primit de-a lungul timpului o mulțime de supranume menite să-i descrie frumusețea sa atemporală. Descoperă capitala Cehiei într-un circuit cultural de 7 zile cu autocarul de la Europa Travel la tarife accesibile și bifează aici cele mai importante atracții istorice.

Cu cel mai mare castel medieval înscris pe listele Guinness World Records, Casa care dansează cu arhitectură contemporană, Ceasul Astronomic cu mecanismul său complicat și până la Podul Charles ce trece peste Vltava, capitala Cehiei te surprinde plăcut cu ale sale obiective turistice.

Centrul Staromestske namesti

O plimbare la pas în pietruitul oraș istoric Praga, alături de Europa Travel este echivalentul unei călătorii în timp. Staromestske namesti este centrul istoric al capitalei fiind dominat de Castelul Praga, cea mai mare structură medievală de pe bătrânul continent. În acest circuit low-cost, aici vei putea bifa și alte obiective istorice printre care Catedrala Sfântul Vitus, turnurile de observație fortificate, inclusiv Strada de Aur cu ale sale căsuțe în care au locuit distinși Laureați ai Premiilor Nobel. Promenada aduce cu sine și o atmosferă romantică datorită numărului mare de cafenele boeme și a berăriilor tradiționale ce se găsesc aici.

Podul Carol – Karluv Most

Cea mai fotografiată construcție din Praga este barocul Pod Carol, ridicat în secolul al XIII lea ca punct de trecere peste râul Vltava. Astăzi, podul reprezintă cea mai populară locație pentru promenade boeme și și un prilej excelent de a admira peisajele binecuvântate ale orașului. Pe fiecare parte a podului se găsesc statuete din marmură realizate în stil gotic, iar muzicanții și comedianții își fac loc printre vizitatori. Unul dintre capetele Podului Carol este străjuit de Turnul Mala Strana în interiorul căruia se află o expoziție grafică cu privire la istoria construcției.

Biserica pragheză Tyn

Unul dintre simbolurile orașului Parga este Biserica Tyn, un exemplu perfect de arhitectură gotică cu elemente romantice ce amintește de stilul cizelat al arhitectului francez Matthias din Arras. Finalizată la începutul secolului al XV lea, capodopera goticului târziu a fost stăpânită în special de husiții care și-au adăugat în interior blazonele și simbolurile bohemiene. Mai târziu, interiorul vast a fost decorat cu statuete baroce accentuând și mai mult stilul romantic al edificiului de cult.

Muzeul Franz Kafka

Dacă vrei să pornești pe urmele celui mai mare reprezentant al prozei moderne care și-a impus foarte mult amprenta asupra literaturii postbelice – Franz Kafka, trebuie neapărat să vizitezi Muzeul dedicat marelui scriitor praghez. Muzeul Franz Kafka găzduiește cea mai mare colecție de documente, scrisori și fotografii ale acestei personalități.

Casa care Dansează

Tančící dům intră într-un contrast evident cu atmosfera medievală a Pragăi, fiind unul dintre elementele definitorii ale orașului nou. Clădirea non-convențională de birouri supranumită Casa care Dansează a fost dedicată celebrului cuplu de dansatori, Ginger Rogers și Fred Astair.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale – Europa prin Europa Travel

Circuit Praga – Tarif: 279 Euro/persoana, 6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*, 3* si 4*, transport autocar, ghid. Bonus! Croaziera pe Dunare la Budapesta; Excursia la Castelul Konopiste (fara bilet de intrare)! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton