(P) Sfaturi de călătorie în Grecia

 Sandu Iuliana
.

Grecia este una dintre cele mai frumoase destinații pentru vacanța de vară, motiv pentru care nu este de mirare faptul că aceasta a devenit locul preferat al turiștilor români. Un sejur în Grecia poate fi avantajos din punct de vedere financiar, atunci când este organizat cu atenție. 

Dacă alegi cazarea potrivită și rezolvi problema transportului, tot ce îți rămâne de făcut este să te relaxezi pe plajele cu nisip fin din această destinație de vacanță! Noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile, pe care le poți utiliza dacă te gândești să organizezi o vacanță de neuitat în Grecia!

De ce să ții cont atunci când alegi cazarea potrivită?

Dacă vrei să organizezi vacanța la care visezi în Grecia va trebui să alegi cu mare atenție resorturile care oferă condițiile de cazare potrivite. În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție și de zilele pe care vrei să le petreci în vacanță, poți opta pentru un sejur la un hotel de lux sau la o pensiune, în care să petreci vacanța împreună cu familia ta sau prietenii.

Dacă vrei să stai la hotel, vei descoperi o mulțime de oferte atractive, mai ales în categoria vacanțelor organizate de cupluri. 

Cum este recomandat să călătorești în Grecia?

În funcție de destinația pe care ai ales-o pentru vacanță, poți călători în Grecia cu avionul sau cu mașina proprie. Dacă vrei să rămâi pe continent, vei descoperi numeroase curse spre Atena, disponibile la un preț avantajos, iar de acolo, poți călători cu un autobuz către orașul sau stațiunea aleasă. 

O altă opțiune eficientă poate fi reprezentată de călătoria cu mașina proprie, însă trebuie să ții cont de distanță, de trafic și de documentele de care ai nevoie pentru aceasta. Dacă vrei să ajungi pe o anumită insulă, va trebui să aștepți feribotul, după ce ajungi în Grecia, iar acesta circulă de obicei o dată pe zi, doar din anumite porturi.

Patru insule grecești ideale pentru vacanța de vară

Românii și-au făcut deja un obicei în a merge în Lefkada, una dintre cele mai frumoase insule grecești, care se află în Marea Ionică. Această zonă este una muntoasă, iar plajele sale sunt flancate de stânci abrupte. Peisajele din Lefkada sunt superbe și pot fi explorate foarte ușor cu bicicleta sau cu ATV-ul.

O altă insulă superbă din Grecia este Santorini, care te cucerește de la prima vedere, datorită specificului său arhitectural deosebit. Casele albe, cu acoperișuri albastre și scările văruite par a fi desprinse din filme sau povești.  Această insulă este renumită pentru numărul mare de biserici și mănăstiri pe care turiștii le pot vizita, pentru locațiile inedite din care poți admira apusuri de poveste și pentru restaurantele cu specific pescăresc, în care poți degusta preparatele delicioase ale localnicilor.

Thassos este de asemenea una dintre destinațiile preferate ale turiștilor români, fiind locația ideală pentru cuplurile care vor să se relaxeze la plajă și să se bucure de peisaje de vis. Prețurile în Thassos sunt accesibile, iar turiștii aleg să meargă acolo, de obicei, cu mașina, durata traseului din București fiind de 8-9 ore.

O locație mai puțin cunoscută, însă care oferă cadrul perfect pentru vacanța de vară, petrecută în Grecia este Insula Milos, cea în care celebra statueta a lui Venus, aflată acum în Muzeul Luvru din Paris a fost descoperită. Aceasta este localizată la jumătatea distanței dintre Atena și Creta și găzduiește una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, Kleftiko. Peisajul sălbatic unic al acestei plaje te va impresiona datorita rocilor vulcanice albe care ies din apele turcoaz ale marii. 

Așadar, dacă te gândești să pleci în Grecia în această vară, îți recomandăm să ții cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și să alegi cea mai frumoasă destinație pentru vacanța ta.

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton