(P) Explorează orașul de pe două continente în vacanța de Paște

 Pirvu Cristina
.

 Savurosul Istanbul se află la granița dintre Occident și Orient, și a fost pentru multă vreme un oraș influent datorită poziției sale strategice. Această metropolă considerată punct de legătură între Europa și Asia poate fi descoperită cu prilejul vacanței de Paște într-un circuit cu autocarul de 5 zile, de la Europa Travel.

Consacrat ca turoperator de chartere cu autocarul, Europa Travel și-a extins paleta de destinații turistice, oferind turiștilor posibilitatea de a descoperi locuri populare prin circuitele culturale, la tarife accesibile și servicii turistice excelente.

Istanbul este cel mai aglomerat oraș turcesc care adună în fiecare an peste 7 milioane de vizitatori atrași de edificii precum Moscheea Albastră, Palatul Dolmabahce, Hagia Sofia, Basilica Cisterna sau Palatul Topkapi – adevărate bijuerii otomane în stil imperial ce pot fi bifate în circuitul de Paște de la Europa Travel.

Furnicar de culturi și cu o moștenire unică, Istanbul te amețeste cu a sa atmosferă pregnată și viața de noapte fulminantă – fiind catalogat drept 'capitala distracției' din Turcia cu cele mai numeroase baruri și cluburi exclusiviste.

Simboluri istorice de neratat!

Dincolo de partea sa modernă, Istanbul este gazda unui impresionant centru vechi ce ascunde locații conservatoare și tradiționale, moschei exemplare și palate somptuoase ale vechilor sultani. Explorează la pas orașul istoric și descoperă aici simbolul locului – Marea Moschee Albastră. Capodopera arhitecturală este realizată din mii de plăci de ceramică albastră, fiind de altfel cea mai mare moschee turcească și singura care deține 6 minarete. Interiorul său vast poate adăposti peste 10.000 de pelerini, în timp ce exteriorul se laudă cu 260 de ferestre din vitralii colorate.

Grandioasa Catedrală Hagia Sofia este un alt obiectiv istoric demn de vizitat, alături de Europa Travel. Considerat astăzi muzeu al lumii creștine, edificiul istoric a fost pe rând, cea mai mare biserică crestină, iar apoi moschee, perioadă când multe dintre picturile creștine au fost distruse pentru a face loc mozaicurilor otomane, pe care le mai poți observa și astăzi.

Fosta reședință a peste 25 de sultani, Palatului Topkapi se află în topul preferințelor turiștilor dornici să viziteze fosta locație a marelui Mehmet Cuceritorul. Actualul Muzeu Național al Turciei adăpostește, în saloanele sale grandioase, edificii de patrimoniu unice – printre care și Mana Sfântului Ioan Botezătorul. Vizitează cele patru curți interioare și haremul ce putea adăposti peste 4000 de concubine ale sultanilor.

Dacă Topkapi îți va arăta o față tradițională a metropolei, atunci o vizită la Versailles-ul Istanbulului poate fi prilej excelent să cunoști și partea europeană a orașului. Palatul Dolmabahce se mândrește cu 285 de camere si saloane grandioase decorate în stil turcesc, fiind de altfel cel mai mare palat imperial.  

Croazieră pe Bosfor și Marea Marmara

După turul fostei reședințe a liderului Mustafa Ataturk, Europa Travel te invită într-o croazieră pe Bosfor, cu vederi excelente asupra celor două părți – Europa și Asia. Opțional te poți îndrepta spre Insula Prințului numită și Buyukada, unde pe vremuri erau exilate persoanele de rang înalt. Poți străbate străzile înguste într-o plimbare cu trăsura sau te poți relaxa la o terasă cu vederi excelente spre Marea Marmara.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Petrece Pastele in destinatii fabuloase

Oferte Speciale Circuit Istanbul – Tarif: 149 Euro/persoana, 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, ghid roman si ghid local. *Bonus! Croaziera pe Bosfor – plecare din 05.04! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton