(P) Circuit plin de surprize pe rutele pitorești Transalpina și Transfăgărășan

 Pirvu Cristina
.

Frumusețile naturale ale României îți oferă oricând posibilitatea unei escapade de neuitat într-un tablou pitoresc, iar Transalpina și Transfăgărășan cu siguranță nu fac excepție de la această regulă. Cele mai înalte șosele din România, de o spectaculozitate nemaiîntâlnită, te așteaptă să le parcurgi într-un traseu montan excepțional.

Europa Travel îți propune să descoperi și să explorezi România pitorească într-un circuit de pe Transalpina și Transfăgărășan, pachet turistic ce poate fi achiziționat și cu vouchere de vacanță! În plus, traseul vine și cu alte surprize pe parcurs, scurte popasuri la Peșteră Polovragi, orașul Horezu sau Sibiul medieval.

Transalpina de basm

Cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, te așteaptă să parcurgi un traseu uimitor prin Munții Parâng din Carpații Meridionali, care îți va descoperi peisaje desprinse parcă dintr-o lume ireală. Șoselele șerpuitoare își fac loc printre dealuri și munți acoperiți de verdeață luxuriantă, iar pe măsură ce străbați și mai mult din drum parcă te apropii de linia ce separă cerul de pământ.

Privește și imortalizează tabloul pitoresc binecuvântat parcă unde norii se rostogolesc cu repeziciune peste vârfurile munților, iar razele soarelui încălzesc ușor câmpurile. Traversează șoseaua paralelă cu Valea Oltului și cu Valea Jiului și profită de popasurile în locuri pitorești precum Pasul Urdele, unde are cel mai înalt punct, la 2145 metri, și la Obârșia Lotrului.

Spectacol oferit de Transfăgărășan

Chiar dacă se găsește pe locul doi, după Transalpina, la altitudinea șoselei, Transfăgărășan păstrează de asemenea suficiente frumuseți naturale cu care să te surprindă încă. Traseul ce traversează Munții Făgăraș din Carpații Meridionali, cei mai înalți din România, îți va aduce în cale la fel de multe surprize. În apropierea tunelului de lângă Lacul Bâlea, șoseaua ajunge la o înălțime impresionantă de 2042 metri, iar odată ce ai străbătut cel mai lung tunel rutier din România (307 metri), vei ajunge la Cabana Capra, de unde priveliștile te lasă fără grai.

Profită de circuitul propus de Europa Travel pentru a descoperi noi atracții minunate ale României, de la Alba Iulia cu impozanta Cetate Alba Carolina – cea mai mare fortăreață de tip Vauban din țară, ce păstrează între zidurile sale Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan și Catedrala Reîntregirii Neamului. Drumul continuă cu Sibiul cel medieval – unul dintre cele mai frumoase orașe medievale ale sașilor, ce este marcat de Turnul Sfatului și Catedrala Metropolitană – ce îți reverză priveliști de vis asupra orașului și spre crestele montane. Ultimul popas, propus de Europa Travel, este la Curtea de Argeș, unde vei vizita frumoasa mănăstire ctitorită de Neagoe Basarab.

De Geanina Ichim

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Circuite Europa prin Europa Travel

Circuit Transalpina – Transfagarasan – Tarif: 650 Lei/persoana, 2 nopti de cazare cu mic dejun la hotel/vila 2*-3*, transport autocar, insotitor de grup. *Posibilitatea de a achita și cu vouchere de vacanță! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton