(P) Circuit de primăvară în ținutul Cailor Frumoși, Cappadocia

 Pirvu Cristina
.

Regiunea Cappadocia este o bucată din Turcia mai puțin știută, unde nu vei găsi plaje aurii ca în Antalya sau viață de noapte fulminantă ca în Istanbul, ci peisaje selenare ce îți taie respirația, case construite în conuri vulcanice și pasaje subterane ale vechilor hitiți.

Pasionații de călătorii situează Cappadocia în topul locurilor de văzut o dată în viață, iar zborul cu balonul deasupra pământului cu stânci maronii în forme ireale, poate fi cel mai bun mod de a cunoaște în detaliu această destinație. Descoperă Turcia cu incredibila Cappadocia, Ankara, Pamukkale și Istanbul într-un circuit de primăvară de la Europa Travel. Turoperatorul le oferă turiștilor români o paletă complexă de produse low-cost, de la sejururi și circuite de primăvară și Paște, până la pelerinaje, vacanțe exotice sau sejururi estivale, la tarife de nerefuzat.

Pammukale – Castelul de Bumbac

Piscinele înghețate, terasele de bumbac sau a opta minune a lumii moderne – Pamukkale poartă cu mândrie numeroase supranume. Acest spa natural al Turciei este primul loc pe care îl vei putea descoperi în cadrul circuitului de 8 zile cu autocarul, alături de Europa Travel. Formate în urma miscării plăcilor tectonice, piscinele calcaroase sunt umplute cu ape termale ce ating temperaturi de până la 35 de grade Celsius – în orice moment al anului, cunoscute pentru proprietățile lor curative.

Antalya – paradisul all inclusive

Cea mai prietenoasă gazdă turcească de pe litoralul Mediteranei, Antalya însumează unele dintre cele mai bune plaje premiate cu 'Blue Flag', dar și resorturi excelente unde poți avea parte de vacanțe all inclusive. Dincolo de acest aspect, imperiul all inclusive Antalya are și o parte istorică pe care o vei cunoaște la pas pe străzile pietruite ale centrului vechi și în portul pitoresc.

Pe drumul spre Cappadocia vei explora vechiul Aspendos – unul dintre cele mai impresionante Teatre Antice, ridicat din porunca lui Marcus Aurelius, ce avea o capacitate de 15.000 de locuri și care găzduiește chiar și în zilele noastre o mulțime de evenimente și festivaluri turcești. Nu departe de aici, vei găsi și situl arheologic din Side, vestit pentru mărturiile istorice bine păstrate, dintre care simbol al locului este Templul lui Apollo.

Cappadocia – tărâmul cu pasaje labirintice

În Anatolia Centrală se întinde Cappadocia, străvechea regiune turcească cu o istorie de peste 3000 de ani, unde hitiții au săpate în pământ și stânci tuneluri întortocheate și au ridicat în peșteri zeci de biserici creștine. Edificiile de cult le vei putea vizita în satul Göreme, unde se găsesc cele mai multe case cu hornuri din tuf (un material vulcanic), loc ce face parte din UNESCO. Străbate impresionanta vale lunară  în cadrul circuitului și descoperă Kaymakli, cel mai spectaculos oraș-subteran din Cappadocia, ce a fost construit pe opt niveluri, dintre care doar patru pot fi vizitate.

Locuri de neratat

În cadrul circuitului de primăvară în Turcia vei vizita și capitala Ankara, oraș ce încă păstrează urmele hitiților, lidienilor și perșilor, fiind asemeni unui muzeu în aer liber. Pe colina Anittepe vei găsi construcția simbol a orașului – Mausoleul lui Kemal Atatürk cu muzeul dedicat fostului președinte, ce adună peste 3 milioane de vizitatori în fiecare an.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuite in Turcia

Oferte Speciale Circuit Turcia – Cappadocia, Ankara si Istanbul – Tarif: 349 Euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 2*-3*, transport autocar, tur by night Istanbul, transport autocar, ghid roman – plecare 29.04! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton