(P) Circuit în Cappadocia, tinutul cu peisaje selenare și sate subterane

 Stamen Diana
.

Renumită pentru peisajele sale bogate în conuri vulcanice și munți ce nu depășesc 1000 de metri altitudine, Cappadocia este o regiune desprinsă parcă din filmele SF, pe care tot mai mulți vizitatori se încumetă să o descopere la un zbor cu balonul.

Pornește într-o călătorie de neuitat spre regiunea istorică a Turciei din Anatolia Centrală, într-o călătorie de 8 zile cu autocarul, alături de Europa Travel la un tarif special de numai 259 euro/persoană!

Traversează tunelurile săpate în pământ

În urmă cu mai bine de 3000 de ani, hitiții au dezvoltat un sistem uluitor de pasaje ascunse și case cioplite în stâncă, pentru a se ascunde de căldura sufocantă, dar și pentru a fi mai bine protejați de animalele sălbatice. Primii creștini, persecutați de romani, au descoperit labirinturile hitiților, au săpat alte grote pe care le-au îmbunătățit cu sisteme de ventilație, iar în inima pământului au sculptat sanctuare și biserici impresionante pentru a se ruga.

Astăzi, Cappadocia numără peste 30 de așezări subterane, case construite în peșteri și săpate în rocă galbenă celebră pentru hornurile din tuf (un material vulcanic), circa 100 de biserici ale refugiaților creștini sau tuneluri șerpuitoare ce traversează întreaga zonă aridă a Anatoliei, datorită cărora întreaga zonă a fost declarată sit al patrimoniului mondial UNESCO.

Un zbor cu balonul cu aer cald deasupra Cappadociei nu poate fi descris în cuvinte, în fața ochilor ți se revarsă o lume aproape nepământească cu văi stâncoase și țăruși din stâncă în nuanțe de maron și portocaliu, și lavă împietrită ce a căpătat forme dintre cele mai ciudate (de ciupercă, suliță sau con, în funcție de imaginația fiecăruia …)

Muzee în aer liber garnisite cu stânci din tuf

În circuitul de la Europa Travel vei putea descoperi Göreme – un adevărat muzeu creștin în aer liber, unde vei observa bisericile cu fresce ce au fost cioplite în stâncă. Ajuns în Kaymakli Yeralti Sehri vei avea ocazia unică să străbați pasajele ascunse al hitiților. Vechiul oraș subteran a fost descoperit în anul 1964, iar de atunci cercetătorii nu au încetat să caute dovezi ale existenței primilor creștini aici, astfel că numai patru dintre cele 8 niveluri pe care a fost construit orașul, sunt astăzi deschise publicului.

Cel mai mare dintre orașele subterane ale Cappadociei este Derinkuyu străbătut de tuneluri lungi, pasaje strâmte și înclinate, biserici cu mozaicuri și locuințe răcoroase, toate străbătute de unul dintre cele mai dezvoltate sisteme de ventilație din regiune.

Alte locuri de văzut în circuit

În circuitul de la Europa Travel, spre pământurile selenare ale Turciei, vei putea explora și alte locuri pline de splendoare precum Pamukkale – terasele din calcar cu vane largi umplute cu  ape calde, ce par a fi de bumbac sau chiar ninse. După un tur al Antalyei, unde te vei relaxa pe plajă și vei explora situl arheologic din Side, vei ajunge în Ankara, capitala Turciei pentru a vizita Mausoleul lui Kemal Atatürk, construit în cinstea primului președinte.  

Ultima parte a turului tău include vizitarea celor mai populare obiective turistice din Istanbul – orașul aflat pe două continente. Descoperă Moscheea Albastră decorată cu 21.000 de plăci din ceramică albastră de Iznik, Hagia Sofia care timp de un mileniu a fost cea mai mare biserică creștină sau Palatul Topkapi, care vreme de 300 de ani a fost reședința a peste 25 de sultani.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite 2018

Circuit Turcia – Cappadocia -Ankara si Istanbul – Tarif: 259 Euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, tur by night Istanbul, ghid roman. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton