Muschi de caprioara in stil bavarez

 Revista VIVA
.

Muschi de caprioara in stil bavarez

Muschi de caprioara in stil bavarez

Ingrediente:

300 g muschi de caprioara
150 g unt
un pahar de vin rosu si unul de coniac
50 g jeleu de coacaze
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

Muschiul de caprioara se tine 24 de ore la rece in bait (o mixtura de morcov, ceapa, vin rosu, apa si piper). Dupa ce se scoate din frigider, se pune muschiul intr-o tigaie unsa cu unt si se lasa cateva minute, la foc foarte mic, pana cand se rumeneste pe ambele parti, dar ramane totusi putin „in sange.

Se scoate muschiul, iar peste sosul ramas in tigaie se adauga jeleul de coacaze.
Se fierbe pana se ingroasa, apoi se toarna peste muschi si se serveste cu piure de castane, orez vanatoresc sau cartofi prajiti.

Se decoreaza cu felii de portocale.


Va tenteaza preparatele vanatoresti, dar nu ati apucat sa le incercati tot anul? E timpul sa o faceti acum!
Meniurile vanatoresti incanta atat ochiul, cat si papilele gustative. Restaurantul Burebista vanatoresc, specializat in preparate culinare cu specific romanesc, dar si international, poate satisface pana si cele mai exigente gusturi. Mirosul de lemn si decorul rustic de aici, precum si aromele de afumatura v-ar putea lasa impresia ca sunteti la tara.
Cu toate acestea, va aflati in plin centru al Bucurestiului. Ambasadori, ministri, diverse personalitati, staruri ale divertismentului, sportivi – toti au incercat mancarea vanatoreasca si n-au pregetat sa revina aici.
Carnea de fazan, de iepure, de caprioara, de urs se bucura de mare trecere si ii transforma chiar si pe cei care gusta pentru prima data aceste preparate in consumatori fideli.

Detinatoarea tuturor secretelor gastronomice de la Burebista vanatoresc este Constanta Parvulet, bucatar specialist, o artista renumita pentru feluri de mancare precum ficat de rata, muschi „Royal, ciolan crocant la cuptor. Din astfel de preparate s-au indestulat si vedete cu o silueta de vis, despre care ai jura ca sunt in permanenta la dieta: Mihaela Radulescu, Loredana Groza…
Meniul vanatoresc s-a dovedit a fi si pe gustul lui Radu Teodorescu, cel ce se ingrijeste de forma fizica si de supletea vedetelor de la noi si din strainatate. La Burebista a fost vazut si inaltul Ghita Muresan, primul roman care a jucat in campionatul profesionist de baschet din SUA. Dintre starurile internationale care au dorit sa-si satisfaca apetitul cu imbietoarele preparate vanatoresti o remarcam pe Nathalia Oreiro, una dintre reginele telenovelelor.
Daca toate acestea vi se par povesti vanatoresti, incercati chiar dumneavoastra preparatul pe care il recomandam.

Celia Petricu
„Imi plac foarte mult carnaciorii din carne de caprioara, iepure, mistret. Am o veritabila slabiciune pentru carnea de iepure, nu ma dau niciodata in laturi de la o friptura in sos de vin! De asemenea, mananc cu placere fazan la cuptor.

Mircea Radu
„Muschi de caprioara nu am mancat, sau poate am facut-o si nu mi s-a precizat! Imi aduc insa aminte de o gustoasa tocanita din laba de urs, pe care am mancat-o pe langa Arad. Atentie, lipidele trebuie arse imediat cu un paharut de palinca!.

Catrinel Sandu
„Am mancat preparate vanatoresti, si carne de caprioara, si de cerb, si de iepure… Dar cum sunt foarte miloasa, cei care ma invitasera la masa m-au pacalit si nu mi-au spus ce mancam! Am mancat cu pofta, am mai cerut o portie si abia apoi am aflat!…

foto: Cristi Chivu.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton