Piept de pui imperial

 Revista VIVA
.

Piept de pui imperial

Piept de pui imperial

Ingrediente:

250g piept de pui
– 50 ml ulei de masline
– 50g morcovi, cartofi, sparanghel, ciuperci, frunze de telina, conopida
– un catel de usturoi
– marar
– piper boabe, sare dupa gust
– un pahar de vin alb

Mod de preparare:
Pieptul de pui se curata de pielite, se spala si se portioneaza, in forma de para sau de inimioara. Apoi se pune la bait, cu ulei de masline, morcovi, telina, verdeata, piper, sare si un pahar de vin.
Dupa 48 de ore, se pune la tava in cuptor, pe un pat de legume proaspete. Se tine circa 25 de minute, tava fiind acoperita cu staniol. Apoi se scoate si se serveste cu garnitura de morcov inabusit, sparanghel sotat in unt, conopida inabusita, cartofi la cuptor si un pahar de vin alb.

Doritorii pot incerca si ciorba a la grec cu carne de pui!

Reteta pe care v-o propunem aici, pieptul de pui imperial, e usor de preparat si lesne de digerat in orice sezon. Pentru ca este vorba despre carne alba, usoara si care nu ingrasa, e indicat sa o consumati mai ales dupa un maraton culinar ce a atentat grav la silueta!

Pieptul de pui poate fi preparat si in casa, dupa cum poate fi savurat si la un restaurant stilat, e o carne frageda, delicioasa, care nu lipseste nici din meniul copiilor, nici din diete!

Cel care a gatit pentru dumneavoastra pieptul de pui imperial se numeste Gheorghe Constantin si e bucatarul braseriei Corso, de la Hotel Intercontinental. Aceasta are o capacitate de 120 de locuri si, pe langa faptul ca e situata foarte aproape de „kilometrul 0” al capitalei, se bucura de renumele de cea mai eleganta si mai selecta braserie bucuresteana.
Aici sunt organizate mese oficiale, dar si festive, iar clientela, fireste, e pe masura. Printre cei care si-au rasfatat papilele gustative cu preparatele culinare de la Corso se numara sefi de stat, ministri, ambasadori, celebritati internationale, precum si vedete ale divertismentului de la noi. Atragatoarea Monica Barladeanu, una dintre aparitiile de top in peisajul monden bucurestean, poate fi vazuta adesea dejunand aici. Pasiunea pentru fotbal a diriguitorului de la Inter face ca mancarurile de la Corso sa fie gustate, in numeroase ocazii, si de starurile sportului autohton. Dintre celebritatile internationale care si-au satisfacut apetitul e suficient sa amintim doua nume „grele”, Luciano Pavarotti si Demis Roussos, pentru a va face o parere despre exigentele consumatorilor.
Incercati si dumneavoastra reteta pe care v-o propunem, pregatita de bucatarul de la Inter, sau preparata chiar de dumneavoastra la domiciliu, si va veti simti mai aproape de vedeta favorita!

.

Îți recomandăm să încerci și pui shanghai, o rețetă rapidă și gustoasă

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton