File de salau Meunier
File de salau Meunier
Ingrediente:
• 2-3 creveti
• 180 grame de salau (doua bucati)
• 200 de grame de legume asortate (morcovi, dovlecei, ciuperci, conopida, sparanghel)
• 50 de grame de faina
• 1 ou
• doua linguri de ulei obisnuit
• doua linguri de ulei de masline
• 30 de capere
• o lamaie
• sare si piper, dupa gust.
Mod de preparare:
Reteta de salau pe care v-o recomandam in continuare este pentru doua persoane.
Cele doua bucati de peste sunt pregatite a la parisien (se dau prin faina, ou, sare si piper). Apoi, bucatile de peste se pun in tigaie si se prajesc in ulei incins.
Morcovii, sparanghelul, ciupercile, dovleceii si conopida se soteaza in uleiul de masline, dupa care se adauga caperele.
Sosul Meunier se prepara din demiglas de peste (50 ml), apa, unt, capere si lamaie.
Pestele se serveste in aceeasi farfurie cu mozaicul de legume. Sosul se aduce separat si se adauga dupa gust. Se serveste alaturi de un pahar de vin alb demisec.
Fileul de salau Meunier e o mancare usoara, gustoasa, potrivita in orice sezon si, daca e bine preparata, ii satisface, neindoielnic, pe cei mai pretentiosi. Rafinatii cunoscatori la care am apelat – Dan Chisu, Radu Anton Roman si Stelian Nistor – confirma acest lucru.
Acest fel de mancare e recomandat si de un veritabil star al bucatariei internationale, Joseph Hadad. La 44 de ani, acum Executive-Chef la Restaurant Casa Vernescu, Hadad s-a pregatit ani de-a randul pentru a ajunge la actualul statut, avand stagii de pregatire in bucatarii renumite, precum cele de la Kapinsky Hotel din Germania, Ritz Carlton Hotel din Boston, Savoy Hotel din Londra, restaurantele Michelin din Paris.
Toate aceste experiente l-au facut sa devina Chef-ul preferat al celebritatilor de pretutindeni, de la personalitati politice pana la stele de cinema si legende pop-rock. Faptul ca Bill Clinton, Printul de Liechtenstein si Michael Jackson s-au declarat extrem de multumiti vorbeste de la sine despre maiestria lui Joseph.
Si vedetele din Romania pot savura mostrele de arta culinara pregatite de starul-bucatar. Fileul de salau Meunier pe care vi l-am propus, stropit cu un pahar de vin alb, este inclus intr-un serviciu rapid si prietenos: a fost denumit Business Lunch si e „un pachet cu care sunt intampinati in fiecare zi la pranz clientii Restaurantului Casa Vernescu.
- Vezi cum arata somnul și cum se gateste acest peste gras!