Cartof cu fondue de taleggio, galbenus de ou si trufe neagre si Canneloni de pui dulce in jeleu de sfecla
Cartof cu fondue de taleggio, galbenus de ou si trufe neagre & Canneloni de pui dulce in jeleu de sfecla
Cartof cu fondue de taleggio, galbenus de ou si trufe neagre
Ingrediente
– cartofi
– parmezan
– ulei de trufe
– ceapa
– ou
– unt
– lapte
Canneloni de pui dulce in jeleu de sfecla
Ingrediente
– Piept de pui
– telina
– morcov
– ceapa
– patrunjel
– ulei
– vin alb
Ingrediente jeleu de sfecla:
– sfecla
– otet alb
– zahar
– frunza de dafin
– o foaie de gelatina
Cand am ajuns la Hilton, habar n-aveam ce-avea sa ne pregateasca bucatarul restaurantului Robertos. Speram insa sa fie ceva light, asa ca pentru primavara. Se pare ca Manlio Mocci ne-a ghicit gandurile, pentru ca, atunci cand am intrat, ne-a intampinat cu doua platouri care aratau foarte apetisant si drept sa va spun, in momentul acela, am crezut ca, de dragul gustului, iar va trebui sa fac un compromis si sa renunt la dietele mele. Italian de origine (si cum putea fi altfel cand restaurantul are specific traditional italian), ne-a explicat intr-o limba romana care ne-a amuzat grozav (asta asa, ca sa ne faca pofta de mancare) ca avea pentru noi ceva ce nu ne va ataca silueta. Ne-a preparat Canneloni de pui dulce in jeleu de sfecla, o frumusete de rulou rosu, umplut cu legume si franjurei de pui, atat de colorat, de ziceai ca e desert si Cartof cu fondue de taleggio, galbenus de ou si trufe negre, care mi s-a parut foarte ingenios aranjat (si foarte inteligent preparat!). Cert e ca, dupa vizita noastra la Robertos, asa cum au mai revenit si Nicoleta Luciu, Andreea Esca sau Gica Popescu, vom reveni si noi.
:: Alessandra Stoicescu :: „Am mancat la Robertos cu Valentin, cand am implinit 2 ani de cand eram impreuna, si am servit tartar de somon, precum si alte preparate tot din peste.
Text: Claudia Cosma: Fotografii: Sebastian Enache.