Carpaccio di polpo
Carpaccio di polpo
Carne de caracatita (polpo), peperoncino, salata frisse, physalis (fructe exotice din Columbia), pomodorini, ierburi aromate, ulei de masline, lime.
Dupa ce se opareste caracatita, se pune la macerat intr-un amestec de lime, ulei de masline si ierburi aromate (busuioc, oregano verde, menta verde, magheran). Se pregateste alaturat un suport (pat) de salata mediteraneana. Se taie caracatita in fasii subtiri, peste care se presara sare si piper alb. Se asaza feliile de carne peste patul de salata, se toarna peste amestecul de la macerat, se asezoneaza cu pomodorini, physalis si lime.
In urma cu un an, aparea in peisajul culinaro-monden al capitalei un loc care poate starni orice reactie, mai putin indiferenta. Situat aproape in Piata Victoriei, restaurantul „The Offshore va ofera in primul rand ceea ce orice loc cu pretentii ar trebui s-o faca: vallet parking. In vila impresionanta se ascund mult mai multe decat un restaurant, adica doua, un club si primul „cigar café dintr-un restaurant.
Atat exteriorul cat si interiorul au beneficiat de viziunea unui artist plastic, atent la detaliu. Dar, sa trecem si la arta culinara. La „The Offshore veti beneficia de o bucatarie rafinata, unde nu isi au loc lucrurile banale, cum ar fi cartofii, de exemplu, exclusi din noul meniu.
Pestele provine din Spania, muschiul de vita din Brazilia, pastele sunt facute „in casa, condimentele vin de peste mari si tari. Vinul sau coniacul comandate aici vor deveni experiente unice, Florin Voica este un somelier care in mod sigur va va face sa tineti minte ce ati baut.
Andrei Dimulescu Fotografii: Cosmin Popescu Stilist: Delia Bratosin.