Bacon prajit cu aspic
Bacon prajit cu aspic
Ingrediente:
6 rosii, taiate
o tulpina de telina, taiata
frunze proaspete de busuioc, tocate
45 g gelatina
sucul unei lamai
sos Tobasco, dupa gust
sos Worcestershire, dupa gust
250 g bacon, prajit pana devine crocant
salata verde
Mod de preparare:
Amestecati patru rosii cu telina si cu busuiocul pana in momentul in care se contopesc. Puneti apoi un sfert din amestecul preparat anterior intr-o oala, dupa care adaugati gelatina. Incalziti la foc mic, avand grija sa amestecati tot timpul. Tineti pe aragaz pana in momentul in care se topeste gelatina.
Dupa ce ati luat oala de pe foc, lasati sa se raceasca pret de cateva minute, apoi amestecati bine compozitia rezultata. Adaugati dupa aceea sucul de lamaie,
sosul Tabasco, precum si sosul Worcestershire, dupa gust.
Dupa ce ati terminat de preparat acest amestec, taiati rosiile ramase si
adaugati-le mixturii.
La final, dupa racirea completa, taiati in felii si serviti-le impreuna cu bacon crocant si salata verde.
Poate fi servit in orice forma. Este cel mai transparent preparat culinar si unul dintre felurile de mancare preferate de cei mici, care se dau in vant dupa forma si culoarea sa. Aspicul este un apetisant, decorativ si inedit aperitiv, ce poate fi servit si ca garnitura (la traditionalele sarmalute, de exemplu).
In sezonul rece, aspicul este unul dintre principalii invitati pe masa, iar musafirii il vor aprecia cu siguranta si vor mai cere o portie! Gospodinele stiu ca, practic, aspicul poate intra in combinatie cu o varietate remarcabila de preparate: de la ficat, porc, peste, pui, legume dintre cele mai diverse si pana la delicioase fructe, asa cum puteti constata din retetele alaturate!