Regizorul premiat cu Palme d’Or vine în România

 Adina Rosetti
.

Abdellatif Kechiche, regizorul câştigător al trofeului Palme dOr la Festivalul de la Cannes pentru tulburătorul La Vie d’Adèle: Chapitres 1 & 2 / Adèle: Capitolele 1 şi 2, este invitatul special al celei de-a patra ediţii a Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc între 25 – 31 octombrie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu.

Abdellatif Kechiche

 

Vor fi proiectate peste 50 de filme, printre ele, în premieră, şi cele mai atractive şi premiate titluri din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes – filme care în luna mai au provocat polemici printre criticii de pe Croazetă şi au făcut deliciul cinefililor.

 

La vie d'Adele

Cel mai titrat regizor al anului 2013, Abdellatif Kechiche, premiat cu Palme dOr la Festivalul de la Cannes de un juriu din care a făcut parte şi Cristian Mungiu, vine pentru prima dată la Bucureşti, ca invitat special al Les Films de Cannes à Bucarest. Regizorul va susţine o lecţie de regie pentru studenţii de la şcolile de cinema, va sta de vorbă cu spectatorii în cadrul unor sesiuni de întrebări şi răspunsuri, dupa proiecţiile filmelor sale, îşi va prezenta în avanpremieră în România cel mai recent film al său, va avea o conferinţă de presă şi întâlniri cu presa de specialitate.

La vie d'Adele1

Cineastului îi va fi dedicată şi o retrospectivă în cadrul căreia vor fi proiectate filmele sale anterioare, majoritatea multi-premiate în festivaluri, printre care La graine et le mulet, câştigător a patru premii César, şi Venus Noire, precedentul său film, care a avut premiera la Festivalul de la Veneţia.

La Vie d’Adèle: Chapitres 1 & 2/ Blue is the Warmest Colour, distins cu Palme dOr şi Premiul criticii – FIPRESCI, a fost filmul favorit al juriului prezidat de Steven Spielberg, al criticii, dar şi al publicului de la Cannes. Inspirat de romanul grafic Le Bleu est une couleur chaude, de Julie Maroh, filmul le are ca protagoniste pe Adèle (Adèle Exarchopoulos) şi Emma (Léa Seydoux), două adolescente care descoperă împreună iubirea, dorinţa şi suferinţa. Pelicula are „cele mai explozive scene explicite de sex între lesbiene din istoria recentă', titra „Variety' după premiera de la Cannes.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=en9GkojYCwc[/youtube]

 

Detalii despre filme, program, bilete şi abonamente pot fi găsite pe site-ul oficial: www.filmedefestival.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton