Harry Potter Kind of magic

 Revista VIVA
.

Harry Potter Kind of magic

Harry Potter Kind of magic

Fiindca tot am vorbit despre multi bani mai devreme (ganditi-va la ei in termeni de „comoara, doar suntem intr-o poveste), tineti-va bine, vom vorbi despre o comoara si mai mare! Pe care a pus mana Warner Bros inca de la primul volum, mirosind de departe uriasul castig pe care urma sa il aduca Harry in conturile bosilor de peste ocean. Respectiv, drepturile de a face filme dupa cartile lui Rowling. Dupa cum vedeti, orice ilustrare a conceptului se face cu ajutorul imaginilor din film, pentru ca impactul vizual in ziua de azi concureaza literatura in cel mai inalt grad. Nu vrem sa fim rautaciosi, dar oare ar fi avut atat de mult succes si recunoastere cartile lui Rowling daca nu apareau si filmele? Apoi, odata ce ai citit cartea, ai o anumita viziune, vezi personajele intr-un anumit fel, pentru ca regizorul respectiv sa vina apoi si sa-ti distruga intreaga perceptie despre subiect. De obicei, productiile cinematografice nu se ridica la nivelul volumelor tiparite. Nu degeaba una dintre cele mai apreciate reclame tiparite din S.U.A. este una in care se prezinta coperte ale unor carti de succes realizate in stil hollywoodian ieftin, iar mesajul ne avertizeaza foarte corect: cititi-le inainte s-o faca producatorii de la Hollywood.

Se pare insa ca seria Harry Potter face exceptie de la regula, ridicandu-se la nivelul talentului si imaginatiei autoarei. Aceasta s-a aratat extrem de reticenta la inceput, ba chiar a amenintat ca ii da in judecata pe producatori, pe regizori si pe toti cei implicati, dupa discutiile preliminare privind adaptarea primei carti. Dar, pana la urma, ce-a iesit i-a placut si scriitoarei, asa ca acum toata lumea este fericita. Ea apare alaturi de protagonistii principali la premiere, imbracata cateodata in rochie de zana si cu bagheta.
Iar copiii care au avut norocul sa fie alesi, dintre multi altii, in rolurile din film au devenit staruri planetare. Ei se confunda cu personajele lor, singura lor problema fiind cea a trecerii timpului, ei trebuie sa filmeze repede pentru celelalte filme din serie, inainte de a deveni prea batrani.

Daniel Radcliffe a obtinut rolul lui Harry in detrimentul catorva mii de alti actori copii. Fiu al unei directoare de casting (oare o fi avut pile?) si al unui agent literar, Daniel a demonstrat de curand ca este talentat si dincolo de seria care l-a consacrat. El a interpretat un foarte credibil David Copperfield , intr-un serial realizat de televiziunea britanica BBC. A castigat pana acum 6 milioane de lire sterline, adora sa faca farse si sa joace fotbal.
Canta la chitara bass si este meloman, genul preferat fiind rock-ul indie. Nu citeste niciodata articolele despre el sau despre filmele sale.
Emma Watson nu se astepta sa obtina rolul lui Hermione, ea debutand astfel in lumea actorilor profesionisti cu acesta. Desi a avut cateva roluri in piese la scoala si se imbraca de Halloween in vrajitoare, nu si-a inchipuit niciodata ce a urmat. Joaca foarte des hockey si ii plac dezbaterile.

Rupert Grint este al treilea norocos din lumea generatiei tinere de actori. A trebuit sa renunte la un rol in „Cinderella Story (2004), dupa ce a castigat castingul pentru Harry Potter. Baiatul cu parul rosu are fobie pentru tot ce inseamna paianjeni, joaca si el fotbal, asculta tot felul de muzica dar prefera rap-ul si… chimia. A uitat sa faca un eseu despre personajul sau pentru regizorul Alfonso Cuaron, deoarece „asa ar fi facut Ron.
In ultimul timp, multe voci, majoritatea americane, acuza cartile lui Joanne de satanism si de indreptarea copiilor catre cai gresite. Din fericire, Inchizitia nu mai este. Poate doar s-a deghizat. Deci, credeti in magie. Mai ales a momentului.

Andrei dimulescu;
Fotografii: InterCom Film

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton