(P) Descoperă comorile Egiptului Antic într-un circuit activ

 Stamen Diana
.

În urmă cu mai bine de 2000 de ani, Părintele istoriei Herodot scria că 'nicăieri în lume nu vei găsi atâtea lucruri minunate ca în Egipt' … iar sintagma este valabilă chiar și astăzi. Cea mai veche destinație turistică, Egipt este o țară arabă de o frumusețe de neegalat, cu un patrimoniu istoric unic în întreaga lume.

Cu al său firicel dătător de viață – Nilul ce stăbate întreaga întindere aridă, cu magnificele piramide care sfidează timpul, templele pline de simboluri cosmice și văile fertile dominate de construcții mortuare, nu este de mirare de ce Egiptul te impresionează de la prima vedere!

Descoperă Egiptul într-un circuit exotic low-cost de la Europa Travel care include vizite istorice în Cairo și Luxor, momente relaxante în Hurghada și o croazieră de poveste pe apele Nilului, la tarife imbatabile și servicii ireproșabile.

Cairo, Giza și Alexandria – locuri de neratat

Cairo, capitala atipică cu atmosferă vibrantă și tradiții bine păstrate, este locul cu numeroase comori antice și construcții ce domină deșertul auriu. Simbolul orașului este Muzeul de Egiptologie care deține cea mai mare colecție de artefacte antice din vremea faraonilor. Un etaj întreg al muzeului este dedicat celui mai tânăr faraon Tutankhamon, unde sunt expuse comorile din mormântul ce a fost găsit în stare intactă în urma săpăturilor din Valea Regilor.

O plimbare în Piața Tahrir poate fi un prilej excelent pentru a surprinde atmosfera orașului, însă în marele bazar Khan al-Khalili vei putea descoperi ce înseamnă cu adevărat Egiptul. Localizate pe platoul deșertic Gizeh se înalță perlele egiptene – cele trei mari piramide Keops (singura dintre cele 7 minuni ale lumii antice ce a rezistat timpului), Kefren și Mikerinos, păzite de Sfinxul fără nas cu corp de leu ridicat ca simbol al soarelui.

Alexandria, străvechiul oraș găzduia cea mai mare bibliotecă antică a lumii, și era cunoscut ca fiind orașul Reginei Cleopatra și a lui Marc Antoniu.

Temple impresionante pline de simboluri

De aici poți porni spre Aswan, unde te vei îmbarca într-o croazieră cu feluca pe Nil, prilej excelent pentru a vizita cele mai impresionante temple ridicate pe malurile fluviului. Dintre acestea nu rata Templul Philae edificiul închinat Zeiței Isis și magnificul Kom Ombo, unul dintre puținele temple egiptene ce au fost realizate practic în oglindă (absolut toate construcțiile interioare sunt perfect simetrice și duble) fiind închinat celor doi zei Sobek și Horus.

Pe malul estic al Nilului se întinde cel mai mare muzeu în aer liber din întreaga lume – Luxor. Fosta Theba este gazda celor mai impresionante temple și sanctuare care au rămas în picioare sfidând orice regulă a timpului. Nu departe de Luxor, vei observa impozanții Coloși ai lui Memnon care păzesc intrarea în Valea sacră a Regilor, unde s-au descoperit circa 60 de morminte de faraoni. În timp ce, malul vestic al fluviului este dominat de unul dintre cele mai controversate temple – Templul Hatshepsut închinat singurei femeie-faraon din Egiptul Antic.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuit Egipt -Cairo – Croaziera pe Nil & Hurghada

Tarif: 749 Euro/persoana, 11 zile (3 nopti Cairo, 1 noapte tren, 3 nopti Hurghada, 3 nopti croaziera vas 5*) cazare la hoteluri de 4* cu mese conform programului, transport avion, tururi prevazute in itinerariu, ghid local, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton