Cinci motive să petreci vacanța de vară în Antalya!

 Stamen Diana
.

Antalya reprezintă una dintre destinațiile luate cu asalt de către familiile cu copii și cuplurile dornice de relaxare. Cu a sa coastă turcoaz presărată cu numeroase plaje, resorturi moderne cu servicii de primă clasă, parcuri acvatice și o sumedenie de atracții culturale, cea mai populară regiune turcească adună în fiecare vară peste 3 milioane de turiști. 

Cea mai pietenoasă gazdă de pe coasta turcească a Mediteranei te așteaptă să o descoperi în noul sezon estival, unde să îmbini relaxarea la soare cu vizitele în împrejurimi. AeroVacanțe a lansat Ofertele Early Booking 2020 în Antalya cu plecare din Cluj Napoca, pentru care a pregătit tarife tentante începând de la 282 euro/persoană. Pachetele includ 7 nopți cu mese conform programului ales, zbor charter (plecări din principalele orașe ale țării: București, Timișoara, Cluj-Napoca și Oradea), transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică! 

Servicii de calitate la prețuri accesibile

Antalya continuă și în 2020 să fie marea favorită a turiștilor români, iar motivul este evident. Aici te poți răsfăța în cele mai bune condiții all inclusive, în hoteluri de top ce dispun de toate facilitățile moderne, inclusiv de Centre Spa, locuri de joacă pentru copii, parcuri acvatice, plaje private, la tarife mai mult decât tentante. În câteva cuvinte – raportul calitate/preț este cel mai bun, iar o vacanță pe coasta turcească va fi cu adevărat memorabilă.

Stațiuni și plaje pentru toate gusturile

Principalele stațiuni din regiune: Kemer, Lara Kundu, Side și Alanya se laudă cu kilometri întregi de plaje dintre cele mai diverse – nisipuri fine și aurii, prundiș gri sau pietre argintii, cele mai multe dintre ele fiind distinse cu „Blue Flag'. Printre cele mai populare fășii de nisip din Antalya se numără Plaja Cleopatrei – 2 km de nisipuri aurii, perfect protejată de crestele montane acoperite de pini și o mare de un turcoaz neverosimil. Mai poți evada și pe Plajă Kas, una dintre cele mai fotografiate din Turcia, aflată ceva mai departe de orașul Antalya. Este celebră pentru nisipul alb, încadrată de stânci și marea azurie, spumoasă. 

Parcuri acvatice interesante

Aventura în familie este asigurată în parcurile acvatice din Antalya. AquaLand este cel mai mare și mai popular complex de tobogane și piscine din regiune, un adevărat „oraș al distracției' în care să evadezi în zilele calde de vară. La fel de căutat de către turiști este Land of Legend, care cuprinde un parc acvatic și un delfinariu, unde poți chiar înota alături de sensibilele mamifere. 

Destinație perfectă pentru drumeții în natură

Regiunea Antalya este impresionantă, cu stațiuni aflate la poalele Munților Taurus, păduri de conifere „condimentate' cu spectaculoase cascade, grădini luxuriante în care să te retragi și peșteri spectaculoase pe care să le explorezi. Dacă ești dornic să evadezi în natură, o vacanță în Antalya trebuie să cuprindă neapărat sesiuni de rafting pe râul Manavgat (aproape de care se află și binecunoscuta cascadă cu același nume), o plimbare în Parcul Național Krunsunlu ce ocupă aproape 400 de ha și o zi dedicată explorărilor speologice în peșterile Kocain Magarasi (ce are dimensiuni uriașe de peste 20 m înălțime și 70 m lățime) și Karain Magarasi (ce ar fi fost locuită încă din paleolitic).  

Experiențe culturale memorabile

Antalya nu înseamnă doar răsfăț la plajă și în resorturile all inclusive. Dacă ești pasionat de istorie, pornește în excursii culturale spre orașele antice Aspendos (ce a fost întemeiat în anul 1000 î. Hr. de către greci) și Perga (unul dintre cele mai dezvoltate orașe ale lumii antice cunoscut pentru Templul lui Artemis). La fel de bine, poți vizita Teatrul Antic din Side ce avea o capacitate de 15.000 de locuri sau să te pierzi pe străduțele înguste ale orașului vechi Kaleici din Antalya.

 de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton