Cele mai căutate limbi străine de către angajatori

 Pirvu Cristina
.

Ca să îți venim în ajutor am făcut un top al celor mai căutate limbi străine de către angajatorii de pe eJobs, poate te orientezi spre una dintre ele.

Engleza este cea mai răspândită limbă străină, dar și cea mai căutată  


Cu toate că limba engleză este cea mai comună limbă străină cunoscută de români, angajatorii încă sunt în căutare de astfel de candidați. Spre exemplu, pe platforma eJobs, în cele mai multe anunțuri de angajare, companiile subliniază faptul că viitorul angajat trebuie să cunoască engleza, de cele mai multe ori la nivel fluent.

Engleza a devenit un must have la angajare, o condiție eliminatorie, în special în cadrul multinaționalelor, unde comunicarea cu birourile internaționale se face exclusiv în engleză.

 

Germana este pe locul doi în clasament

Dacă cunoști deja limba engleză și te gândești să înveți o altă limbă străină, atunci îți recomandăm germana, care este din ce în ce mai căutată de către companii. Însă trebuie să ții cont de faptul că de cele mai multe ori angajatorii caută candidați care să cunoască pe lângă germană, și engleza.

Limba germană a început să câștige teren de câțiva ani încoace, având în vedere că Germania este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României.

Angajatorii caută mixul de limbă franceză și engleză

Pe următorul loc în clasament este limba franceză, dar și aici e aceeași situație ca în cazul limbii germane, candidatul trebuie să cunoască și limba engleză în cele mai multe cazuri. Combinația dintre cele două limbi străine îți poate asigura succesul atunci când îți cauți un job.

 

Italiana și engleză, un alt mix căutat

Nu în ultimul rând, angajatorii caută și candidați care cunosc limba italiană împreună cu engleza. Spre exemplu, pe eJobs.ro există aproape o sută de joburi care necesită această limbă străină.

Totuși, cele mai bine plătite limbi străine din piața muncii sunt limbile nordice precum olandeză, suedeză, norvegiană sau daneză. În cazul acestora însă trebuie să știi că nu se învață chiar atât de simplu.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton