Ce lucruri nu trebuie să-ți lipsească niciodată din poșetă: kit de supraviețuire urbană

 bogdan.galca
.

Lucrurile pe care le ai mereu în poșetă spun multe despre tine. De la agenda care transmite că ești o persoană foarte organizată, la șervețelele demachiante care arată că îți place să fii mereu pregătită pentru orice, există o serie de obiecte pe care le poți lua cu tine oriunde, oricând. Dar ce te faci când ești nevoită să porți o poșetă de dimensiuni mici sau când, pur și simplu, preferi să călătorești mai ușor? Pentru astfel de momente, ai nevoie de un kit de supraviețuire comprimat:

Telefonul, cheile și portofelul

Bărbații le poartă în buzunare fără nicio reținere, așadar nu ar trebui să ocupe prea mult spațiu nici în poșeta ta. Desigur, portofelele de damă sunt mai elegante și au dimensiuni mai mari decât cele masculine, dar ai putea să iei în calcul achiziționarea unuia de dimensiuni mai reduse, care să îți încapă și într-un clutch.

De chei nu te poți lipsi, iar telefonul îți este mereu necesar. Ai putea însă renunța la brelocul pufos și la husa de telefon cu urechi, dacă vrei să mai câștigi puțin spațiu. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine.

Trusa cosmetică

Fie că ești genul de femeie care își ia cosmeticele la ea pentru eventuale retușuri, fie că obișnuiești să te machiezi în toaleta de la birou chiar înainte de a-ți face apariția dimineața, cu siguranță ai în geantă o mulțime de produse cosmetice pe care nu le folosești.

Simplifică lucrurile și optează pentru câteva de dimensiuni mici, cu ajutorul cărora poți realiza un machiaj natural. Un fond de ten de la Sephora, un blush discret de culoarea piersicii, un ruj asortat și o mascara de calitate sunt singurele lucruri de care ai nevoie, așa că lipsește-te de iluminatorul voluminos și de pudra bronzantă pe care o folosești doar în weekend. Sau, după caz, de celelalte trei rujuri pe care le porți mereu cu tine, chiar dacă nu le folosești niciodată.

Trusa de urgență

Sigur că trebuie să fii mereu pregătită pentru o durere de cap, o menstruație abundentă sau o răceală care nu-ți dă pace. Nu spunem să nu ții mereu în geantă un pachet de șervețele nazale, un absorbant sau câteva pilule antiinflamatoare sau cu efect calmant. Totuși, nu e nevoie să ai o întreagă farmacie în poșetă.

Limitează-te la cantitățile minime când vine vorba despre astfel de obiecte. Nu uita că găsești aproape orice la cel mai apropiat supermarket sau la drogheria din colțul străzii. Nu e doar inutil să îți faci provizii, ci și destul de obositor, mai ales că umerii tăi vor simți greutatea lor zi de zi.

Agenda, cărțile de vizită și alte accesorii profesionale

Optează pentru o agendă mică de poșetă pentru situații de urgență și evită să o iei cu tine în fiecare zi pe cea pe care o folosești la birou. De post it notes nu vei avea nevoie, poți renunța și la ele. Înlocuiește tocul cu stilou și un singur pix și vei mai economisi puțin spațiu.

În ceea ce privește cărțile de vizită, nu vei avea niciodată nevoie în viața de zi cu zi de un teanc întreg. Dacă nu cumva participi la un eveniment de networking, poți strecura 10-15 bucăți într-un portvizit fin și subțire, pentru a le folosi în cazul în care participi la o întâlnire de afaceri sau la un workshop profesional.

Uneori e dificil să te debarasezi de lucruri, însă coloana ta vertebrală îți va fi recunoscătoare dacă scapi de lucrurile inutile din poșetă și îi reduci astfel greutatea. În plus, îți va fi mult mai ușor să îți găsești rujul atunci când ai doar unul la tine. Tu de ce obiecte nu te poți lipsi în viața de zi cu zi?

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton