Kurt Vonnegut - Bun venit printre maimute

 Revista VIVA
.
In colectia Raftul Denisei a aparut Bun venit printre maimute' de Kurt Vonnegut, „unul dintre cei mai mari scriitori americani.” (Graham Greene)

Kurt Vonnegut, Bun venit printre maimuteBun venit printre maimute este o declaratie de dragoste si de razboi facuta de Kurt Vonnegut rasei umane. Cu ironia suprema si fraza alba, muscatoare, care l-au consacrat, scriitorul are in acest volum o energie creatoare de zile mari. Spectaculoasa colectie reuneste douazeci si cinci de povestiri scurte, publicate in reviste ca Playboy, Cosmopolitan, New York Times, Esquire, Saturday Evening Post, majoritatea ecranizate pentru televiziune si prezentate in cadrul programului Showtime de la CNN. Fiecare este o microlume completa, fascinanta, indreptand cate un deget acuzator sau jucaus catre lumea noastra.

Kurt Vonnegut s-a nascut in 1922 la Indianapolis, intr-o familie cu radacini germane, si a murit in 2007. Studiaza chimia si biologia la Cornell University si Carnegie Institute. In 1942 se inroleaza in armata. Luat prizonier la Dresda, in 1945, este supravietuitor al bombardamentului asupra orasului, experienta atroce care ii inspira romanul Abatorul cinci sau Cruciada copiilor: Un dans obligatoriu cu moartea (1969). Intors in America, Vonnegut isi reia studiile, de aceasta data in antropologie. Intre anii 1946 si 1950 se angajeaza la compania General Electric, postura satirizata in primul sau roman, Pianul mecanic (1952; Humanitas, 2006). Din acelasi an, Kurt Vonnegut se dedica in exclusivitate scrisului.

Pret in librarii: 34 lei

De acelasi autor, in colectia Raftul Denisei:

Sirenele de pe Titan
Bufoniada
Pianul mechanic

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton