5 cele mai neplăcute lucruri cu care te confrunți dimineața și cum să le eviți

 Pirvu Cristina
.

Cele mai importante reguli de nutriție încep de fiecare dată cu ideea că micul dejun este principala masă a zilei. Noi putem extinde această idee și spunem că dimineața este momentul care va determina cum îți va merge întreaga zi. Astfel, dacă știi cum să te organizezi în acest moment al zilei, totul va putea intra într-un ritm firesc. Modul în care îți începi ziua îți dictează ritmul personal și astfel te vor ajuta să te concentrezi mai bine pe ceea ce ai de rezolvat mai departe.

5 cele mai neplăcute lucruri cu care te confrunți dimineața și cum să le eviți:

  1. Timpul irosit pe drum spre birou

În mod evident, una dintre principalele probleme cu care orice persoană activă se confruntă în fiecare dimineață este timpul pierdut de fiecare dată din cauza aglomerației de pe șosele în drumul spre birou. Cum nu poți scăpa de traficul mare de la orele de vârf, mai ales dacă circuli cu mașina, o soluție la care ai putea încerca să apelezi este un mijloc de transport alternativ. Poți opta pentru o bicicletă sau poți alege o trotinetă electrică, suficient de mică să o poți folosi în mijloacele de transport în comun atunci când ai nevoie, oferind în același timp și o autonomie de deplasare în medie de 20-25 de kilometri, suficient cât să o folosești până la birou și înapoi acasă la final de program. O altă cale este să încerci să îți schimbi programul de lucru suficient cât să pleci fie mai devreme, fie mai târziu de acasă, astfel încât blocajele produse în orele de vârf să fie evitate.

  1. Starea de prospețime cu care ai ieșit din casă dispare repede

Te trezești, faci un duș rapid, aplici parfumul preferat, hainele sunt proaspete și ieși din casă spre birou. În clipa în care ajungi la locul de muncă, observi cum mâinile îți miros a tutun, hainele la fel, iar în plus starea de prospețime de acasă s-a dus rapid. Cum țigara de dimineață reprezintă o pauză de relaxare, poți încerca soluții alternative care te-ar putea scuti de problema respirației neplăcute și a mirosului de tutun din haine și de pe palme, citind astfel de păreri despre IQOS, dispozitivul care folosește tehnologia încălzirii tutunului, ceea ce îl face mult mai plăcut din acest punct de vedere.

  1. Rutina de dimineață durează prea mult

Pierzi prea mult timp în fața oglinzii în fiecare dimineață? O soluție simplă ca rutina de la începutul fiecărei zile să fie mai rapidă este să te organizezi mai bine de seara. Ține-ți toate produsele de machiaj într-un singur loc, pune-ți de seara deoparte hainele pe care ai de gând să le porți a doua zi și spală-ți părul mereu seara.

  1. Îți este greu să ții evidența tuturor lucrurilor pe care le ai de făcut

Atunci când problemele de muncă și cele de acasă par prea multe ca să le ții minte pe toate, este timpul să începi să ții o agendă a tuturor lucrurilor pe care le ai de făcut. Una dintre cele mai eficiente soluții pentru o organizare personală mai utilă este să-ți notezi fiecare detaliu. De asemenea, ar fi util dacă în fiecare seară ai putea să-ți faci un plan pentru a doua zi cu toate lucrurile importante pe care știi că le ai de rezolvat. În acest fel, vei reuși ca de fiecare dată să deții controlul și să nu mai ai senzația că totul este în contratimp.

  1. Nu reușești niciodată să te organizezi cu mâncarea

Dacă tot am început acest articol despre micul dejun și importanța acestuia, trebuie spus că alimentația ta trebuie tratată cu maximă responsabilitate. Deseori te trezești în situația în care trebuie să mănânci pe fugă ce apuci de la primul magazin, iar următoarea masă principală este abia seara, când te întorci acasă. Astfel, pot apărea problemele cu greutatea, cu lipsa de concentrare și cu lipsa energiei de peste zi. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este ca seara să îți pregătești prânzul de a doua zi, iar dimineața să te limitezi la o sursă de proteine, precum oul, ovăzul cu lapte și un fruct. Peste zi îți poți lua la tine câteva alte mici gustări, cum ar fi o pungă de alune și semințe, bogate în grăsimi sănătoase. În acest fel, metabolismul tău va fi mai echilibrat și vei scăpa de acele momente de seara cand mănânci exagerat.

Sursă foto: mentatdgt / Pexels

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton