3 destinații exotice și accesibile pentru a scăpa de frig

 erika
.

În fiecare iarnă, ne facem planuri pentru Crăciun și Revelion și visăm cum ar fi să putem scăpa, chiar și pentru câteva zile, de ger și zăpadă. Cum meteorologii anunță vreme friguroasă și temperaturi cu mult sub limita înghețului, răsfoim cele mai bune oferte pentru destinații exotice, în care poți savura cocktailuri pe plajă, în timp ce bătaia ceasului de miezul nopții anunță trecerea în noul an.

Iată care sunt cele mai frumoase destinații pentru o vacanță caldă de iarnă, care să nu te lase însă cu o gaură neagră în buget:

Orașul care îmbină peisajul deșertic cu luxul și opulența

Dubaiul este unul dintre cele mai vizitate orașe ale lumii și nu este de mirare acest lucru. Experiența unică a acestui oraș este dată de îmbinarea dintre zgârie-norii impresionanți, arhitectura unică, localurile luxoase, insulele artificiale care ascund unele dintre cele mai scumpe resorturi din lume și peisajul deșertic, singurul detaliu care te face să te gândești la comunitățile de beduini care locuiau aici în urmă cu mulți ani. Dubaiul și-a câștigat reputația de oraș extrem de scump, însă găsești oferte destul de bune în această perioadă.

Un astfel de sejur in Dubai 2018 are un preț mai mult decât accesibil și include zborul dus-întors, cazarea în hoteluri bine cotate și poți opta pentru cazare cu mic-dejun, demipensiune sau în regim all-inclusive. După cum vezi, este o ocazie de neratat, mai ales pentru lunile ianuarie sau februarie, dar și oferta de Revelion merită să fie luată în calcul.

Diversitatea culturală și atracția pe care Dubaiul o exercită asupra turiștilor face ca orașul să se fi transformat într-unul dintre cele mai permisive din țările musulmane. Totuși, îți recomandăm să te informezi bine asupra practicilor și ținutei pe care ai voie să o porți.

Thailanda, destinația preferată a celor care adoră marea

Renumită pentru plajele sale exotice, prețurile mici, mâncarea pe stradă, templele budiste și vegetația exotică, Thailanda este una dintre cele mai populare destinații turistice din Asia. O vacanță pe una dintre insulele Koh Samui sau Phucket este perfectă pentru cei care visează să schimbe puloverele și paltoanele groase de iarnă pe costumul de baie. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Thailanda este în timpul sezonului uscat, între lunile noiembrie și aprilie. În restul anului, în timpul sezonului musonic, vremea nu este rece, dar plouă zilnic, iar turiștii nu se înghesuie să ocupe resorturile de pe plajă.

De asemenea, există diferențe climatice între coasta vestică și cea estică, așa că este bine să te interesezi înainte să faci rezervările. Te va aștepta un zbor lung, de aproape 20 de ore sau chiar mai mult, în funcție de cum ai escalele, dar la final vei ajunge într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă, unde peisajul sălbatic și cultura asiatică se îmbină perfect.

Tenerife, cea mai călduroasă destinație din Europa

Dacă îți dorești să ai parte de un concediu într-o destinație caldă, cu aspect exotic, dar totuși nu la mare depărtare de casă, ar trebui să iei în calcul insula Tenerife. Frumusețea acestui loc constă în plajele întinse, unele acoperite cu nisip negru, provenit de la erodarea rocilor vulcanice. În centrul insulei poți vizita vulcanul Teide. În drum spre munte, vei observa cum peisajul cu vegetație abundentă se schimbă într-unul sălbatic, aproape deșertic, cu câteva pâlcuri izolate de arbuști ici-colo.

Zborul până în Tenerife durează în jur de 6 ore, dacă este fără escală, iar opțiunile de cazare sunt suficiente pentru toate buzunarele. Astfel, te poți caza și în resorturi all-inclusive, dar și în pensiuni mult mai ieftine și să îți rămână mai mulți bani de cheltuială.

În lunile decembrie, ianuarie și februarie temperaturile variază între 16 și 23 de grade Celsius, însă vremea este plăcută, așa că poți face și plajă, cu puțin noroc. Tenerife este o destinație foarte populară printre nemți sau britanici, în special în lunile de vară, așa că ai toate șansele ca iarna să descoperi frumusețea insulei fără aglomerația vârfului de sezon.

Care dintre cele trei destinații ți se pare cea mai atractivă? Ce alt loc ai mai adăuga pe listă?

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Patryk Kosmider

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton