Cauți perechea potrivită de cizme sau botine? Inspiră-te din ideile marilor case de modă

 erika
.

Moda este în continuă schimbare și multe din modelele de încălțăminte de anii trecuți nu se mai încadrează în tendințele actuale. Alteori, noile tendințe ne surprind cu modele retro sau combinații inedite de stiluri. Dar ce pui pe lista de cumpărături în această iarnă? Cizme, sau botine? Joase sau înalte? Inspiră-te din ideile marilor case de modă.

Cum faci alegerea potrivită

Dacă ești pasionată de modă, sigur îți dorești să știi propunerile marilor designeri în materie de încălțăminte din acest sezon. Cu atât mai mult dacă vrei să faci o nouă achiziție. Însă înainte de a lua o decizie cu privire la model sau culoare, asigură-te că știi ce te avantajează și ce nu. Cataloagele de modă conțin suficiente modele astfel încât să găsești perechea care ți se potrivește și este exact pe gustul tău.

Apoi nu-ți mai rămâne decât să treci pragul unui magazin de cizme și botine care are o ofertă cât mai diversificată. Astfel știi sigur că vei găsi ceea ce cauți, sau ceva cât mai asemănător cu ceea ce îți dorești.

Stiluri în tendințe

Stilurile abordate de marii designeri pentru acest sezon sunt variate. De la ghetele tip cowboy, cele cu aplicații metalice sau diverse alte modele retro, la cizmele lungi, feminine și strălucitoare.

Louis Vuitton și  Stella McCartney au optat pentru vârful pătrat și tocul gros cu platformă, detaliile din urmă putând fi observate și la creatori precum Salvatore Ferragamo sau, puțin supradimensionate la Giambattista Valli și Sacai. Alexander McQueen și Valentino au mizat pe ghetele cu ținte metalice.

Dar podiumurile au abundat și de modele feminine, cu tocuri înalte și modele strălucitoare sau florale. Haider Ackermann, Dior sau Isabel Marant au prezentat cizme lungi, cu detalii simple, dar elegante.

Tot feminine, dar mult mai luxoase sunt creațiile propuse de Dolce & Gabbana și Saint Laurent.

Unii designeri precum Maison Margiela au păstrat în colecțiile lor imprimeurile de tip animal-print.

Nici modelele futuriste nu au fost omise, un bun exemplu în acest sens fiind tocurile particulare, prezentate de Chloe și Bottega Veneta.

Culori la modă

Acest sezon poți alege orice culoare îți dorești să porți în materie de încălțăminte, deoarece podiumurile au fost pline de culoare la ultimele prezentări de modă. S-au remarcat atât tonurile neutre, negru, alb și gri, sau nuanțele de maro, cât și culorile calde, precum roșu sau galben. Stela McCartney, Alexander McQueen, Balenciaga și Celine au optat pentru nuanțe vibrante de galben, Balmain și Isabel Marant mizând pe roșu și vișiniu.

Nici tonurile mai reci, de verde sau albastru, nu au lipsit din prezentările de modă. Un bun exemplu sunt modelele alese de  Miu Miu sau Dries Van Noten.

Argintiul și auriul au fost prezentate cu fast de Miu Miu, Lowe, Dolce & Gabbana, Saint Laurent și Chanel.

Înainte de a alege o pereche de cizme sau botine, ia în considerare un ultim sfat: nu te lăsa atrasă de mirajul nenumăratelor modele și alege în funcție de nevoile tale. Cu siguranță nu odată ai trecut pragul unui magazin cu gândul de a cumpăra un anumit produs și te-ai trezit cumpărând cu totul altceva. Dacă ai nevoie de o pereche de cizme comode, evită să cumperi o pereche cu toc de 10 cm. Cel mai probabil nu le vei purta prea curând, iar pentru activitățile zilnice va trebui sa te mulțumești tot cu ghetele de anul trecut.

Sursa foto: Shutterstock

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton