Razvan Mazilu - "Dandysmul a murit, traiasca dandysmul!"

 Revista VIVA
.

Inainte de a da click pe alt articol, pregateste-te pentru imagini neobisnuite. Sau mai bine mergi direct la Teatrul National din Timisoara unde il poti vedea pe Razvan Mazilu in spectacolul „Remember”, o poveste despre dandysm, la care a creat si costumele.

Multa lume se intreaba de ce ai ales tocmai Timisoara pentru punerea in scena a nuvelei…
Sunt onorat sa lucrez cu Teatrul National din Timisoara, cel care, de curand, a fost distins cu Premiul Cultural European. Valoarea profesionala si umana a intregii echipe, de la directori pana la portari, depaseste cu mult snobismul si mediocritatea pe care le intalnesc in majoritatea teatrelor bucurestene.

Razvan Mazilu

Pentru punerea in scena a nuvelei „Remember te-ai ocupat de regie, coregrafie, costume, fiind totodata si personaj. Cum ai lucrat concomitent pe atatea planuri?
Ma gandeam demult la „Remember. De cand am citit aceasta nuvela pentru prima data, am intuit ca e ofertanta pentru a fi repovestita pe scena prin dans, teatru, imagine. In timp, ideile mi s-au decantat pe toate planurile si am stiut foarte bine ce vreau sa spun, ca pot controla eu tot. Pot spune, deci, ca sunt un fel de Sergiu Nicolaescu al dansului: imi place sa le fac eu pe toate.

Este posibil omeneste sa poti face performante in atat de multe privinte? Mai ai timp sa dormi, sa respiri, sa bei apa?
Din copilarie m-au chinuit mai multe talente, printre care si pictura. Intre timp, dansul a avut castig de cauza si nu am mai avut timp pentru altceva. Mi-am promis, insa, ca daca voi ajunge sa fac spectacole, voi incerca sa imi desenez singur costumele de scena. Nu este simplu, dar am capatat curaj semnand costumele pentru un alt spectacol al meu, „Urban Kiss. In Bucuresti nu am gasit materialele si recuzita pe care le doream, asa ca m-am urcat intr-un avion de Paris si m-am dus direct in Montmartre, la Marché Saint-Pierre, unde gasesti absolut orice. Am cheltuit o groaza de bani, dar nu imi pasa, asa functionez eu. Imi place sa ma joc astfel, sa fiu creativ.

Citeste continuarea articolului in numarul de iulie al revistei VIVA!
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton