LEGENDE: Larry Hagman, omul care a inghetat planeta

 Adina Rosetti
.

Actorul care a facut din palaria de cowboy cel mai hot accesoriu a devenit un simbol planetar odata cu rolul lui J.R. Ewing din iconicul „Dallas. Iar teribilul J.R. e singurul personaj din istorie pentru care toata lumea s-a oprit in loc ca sa afle cine l-a impuscat.

 

 

Isteria „Dallas' a fost intr-atat de profunda, incat pana si Parlamen­tul turc si-a intrerupt sedintele in ziua in care avea sa se difuzeze episo­dul care dezvaluia raspunsul la intre­barea „cine l-a impuscat pe J.R.?' Cu­riozitatea telespectatorilor atinsese cote paroxistice, cu atat mai mult cu cat nu era ceva obisnuit ca personajul negativ sa aiba un asemenea succes la public. Ar fi fost poate de asteptat ca suava Pamela sau bunul si chipesul Bobby sa fie preferatii telespectatori­lor. Dar nu. Petrolistul fara scrupule

J.R. a strans in ziua respectiva 90 de milioane de americani in fata televi­zorului si 360 de milioane in toata lumea, record doborat doar de cifrele de audienta ale ultimului episod din MASH.

 

La inceput, intentia producatorilor a fost sa fie difuzate doar cateva episoa­de dintr-o mini-serie despre viata unei familii bogate din Texas. Interesul pe care l-au aratat americanii pentru cla­nul Ewing a facut ca proiectul sa con­tinue 13 sezoane de actiune alerta, intrigi complexe, povesti bine gandite si cadre reale din orasul Dallas. Succe­sul international a venit ca un fapt firesc, serialul fiind difuzat in 90 de sta­te din lumea intreaga. Iar personajul interpretat de Larry Hagman, oricat de malitios si intrigant, a fost unul dintre motivele pentru care fenomenul „Dallas' a lasat in urma alte productii de la vremea respectiva („The Young and The Restless' sau „The Bold And The Beautiful') si s-a clasat lejer in fruntea preferintelor telespectatorilor.

 

De Claudia Cojocea

Foto: Hepta, Northfoto

 

Citeste continuarea in numarul de ianuarie al revistei VIVA!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton