INTERVIU EXCLUSIV Angela Gheorghiu: "Fără România nu pot să trăiesc"

 Adina Rosetti
.

De peste două decenii, Angela Gheorghiu locuieşte în cele mai mari oraşe, dar se simte acasă în România. În ultimii 20 de ani a făcut numai ce şi cum a vrut ea, iar instinctul nu a înşelat-o. Acum, a vrut să înregistreze un album de colinde tradiţionale româneşti.

Angela Gheorghiu_Photo Cosmin Gogu 2012_32

Călătoriţi dintr-o ţară în alta şi, după cum spuneaţi într-un alt interviu, duceţi o viaţă de hoteluri. Totuşi, unde vă simţiţi cu adevărat acasă?

În hotelurile cele mai bune! (râde cu poftă) Nu ştiu… Unde mă simt eu acasă? Ei, acasă e în România, n-am plecat niciodată din România, vin me­reu aici, pentru că fără România nu pot să trăiesc. Mie nu îmi mai pune nimeni întrebarea când am plecat din România, cum se punea înainte artiştilor plecaţi din ţară. Astăzi, oricine face o carieră importantă ca a mea, că o fi el neamţ, englez, american sau rus, trebuie să ple­ce de acasă. Sunt atâţia ani, din 1990, de când bat lumea în lung şi-n lat. Nu poţi să ai o carieră extraordinară fără să iei avionul şi să stai în hoteluri. N-ai ce să faci, ăsta este preţul.

 

Acum lansaţi un album de colinde tradiţionale româneşti. Cum a apărut ideea acestui album?

Toate casele de discuri îmi cer să fac un album de colinde internaţionale, ace-lea pe care le ştie şi le aude toată lumea, cum este „Silent Night. Le am şi pe acelea, dar eu am decis să le scot pe cele româneşti, pentru ca focusul să fie către acestea. Acestea sunt co-lindele mele. „O, ce veste minunată! m-a învăţat tata, am cântat acest colind şi îl iubesc. Tot ce este pe disc a fost făcut pentru mine, după vocea şi asemănarea mea.

 

Cum petreceaţi Crăciunul în copilărie?

A, foarte frumos! Mă duceam împreună cu sora mea pe la vecini şi colindam, le cântam „O, ce veste minunată!. Părinţii m-au lăsat să merg vreo 2-3 ani, apoi nu m-au mai lăsat. Şi mă puneau vecinii să îl cânt de nenumărate ori, iar răsplata era pe măsură. Eu m-am născut cu această voce, şi sora mea la fel. Noi cântam la modul cel mai serios şi când auzeau două fete cântând aşa, ca la operă, cu acele voci mari şi frumoase, oamenii plângeau…

 

 

RALUCA TĂMAȘ

Foto PR

 

Citeşte continuarea în numărul de decembrie al VIVA!, pe piaţă din 30 noiembrie

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton