Dacă nu pleci în vacanță în august, atunci sigur ești în căutarea unor refugii răcoroase pentru serile toride. Iată trei grădini de vară în care să-ți petreci timpul liber alături de prieteni și unde să descoperi cele mai delicioase preparate!
GRĂDINĂ CU PISCINĂ
Grădina Floreasca nu este doar o terasă plină de verdeață, dar este și una dintre puținele din București cu piscină. Am ajuns aici pe la mijlocul lunii iulie și, cum era destul de cald, mi-am dorit să mă bucur de o limonadă răcoritoare și energizantă. Deși la început n-am știut dacă să aleg limonada cu kiwi sau pe cea cu pepene roșu, în final m-am decis pentru cea din urmă. Și cum timpul trece mai repede când te simți bine, iar acesta nu este genul de loc de unde să pleci după o oră, sunt șanse destul de mari să ți se facă și foame. Meniul nu te va dezamăgi nici la acest capitol, așa că poți alege între diverse tipuri de salate, paste, risotto, pizza și burgeri. Eu am optat pentru o salată cu halloumi și semințe, pe care am savurat-o în timp ce îmi imaginam că sunt în vacanță, într-un loc deosebit, înconjurată de prieteni.
UN COLȚ ASCUNS
Vara aceasta am descoperit grădina Dada și am fost plăcut impresionată. Nu este mare, însă este foarte frumos amenajată cu plante în ghiveci și tablouri colorate, impresia mea fiind aceea că mă aflu într-un spațiu inedit, parcă din afara peisajului tipic bucureștean. În ceea ce privește mâncarea, surprizele au continuat și mi-a fost destul de greu să decid ce preparat să încerc. Am început cu o supă Gazpachio, despre care am aflat că este originară din Andaluzia, și că ar fi fost inventată special pentru zilele toride de vară, deoarece se servește rece. Am comandat apoi și un pui cu sos de lămâie, portocală și budincă de orez cu legume, iar alături o salată de castraveți cu mărar.
ÎN STIL PARIZIAN
Dacă ești în căutarea unei grădini ceva mai deosebite, cu o servire impecabilă și un decor elegant, atunci îți recomand LAtelier, situată în apropierea parcului Cișmigiu. I-am trecut pragul într-o după-amiază toridă și am fost pur și simplu cucerită de aerul intim pe care îl oferă. De altfel, și meniul este unul aparte, cu specialități fine ale bucătăriei pariziene, gândite de Chef Samuel le Torriellec. De exemplu, eu am ales supa tradițională de ceapă gratinată cu brânză Emmental învechită, care s-a dovedit a fi o alegere foarte inspirată. Pentru felul principal am ales ceva mai sofisticat: mușchi de vită cu escalop de ficat de rață, muselină de țelină și sos Périgueux. Iar cum vinul face și el parte din tradiția gastronomică franțuzească, am comandat un pahar de Fetească Neagră rosé. La desert îți recomand una dintre înghețatele delicioase, iar în orele mai răcoroase ale apusului te poți aventura în captivanta listă de cocktailuri. Și îți mai spun un secret: grăbește-te, lavanda e în floare și întreaga grădină este plină de arome și culoare.
ADINA VÎLCEA Foto PR