Cum a evoluat modul vedetelor de a-şi face selfie

 Florentina Liutic
.

În ultimii ani selfie-ul ocupă un loc de cinste în orice album foto di­gital. Iar de la începutu­rile sale și până astăzi a trecut prin nenumăra­te schimbări interesan­te, ce au reușit să influențeze inclusiv modul vedetelor de a poza pe covorul roșu.

 

În 2013 Oxford Dictionaries desemna termenul „selfie' drept cuvântul anului, iar cu ajutorul unui soft de urmărire a apariției cuvintelor noi, s-a constatat că termenul a fost folosit pentru prima dată online în anul 2002, pe un forum austra­lian. Un bărbat a postat o fotografie cu fața julită, explicând că s-a împiedicat. În descriere, acesta își cerea scuze pen­tru aspectul neclar al pozei, cu mesajul „nu sunt beat, ci mi-am făcut un selfie. Au trecut 14 ani de atunci, iar odată cu lansarea Instagramului, în anul 2010, selfie-urile au invadat cultura noastră mo­dernă, devenind un trend și o obsesie. Și, cum era de așteptat, de-a lungul anilor au apărut diferite variații ale celebrului selfie: sleeping selfie, sunset selfie, the duck face selfie, mirror selfie, no make-up selfie, iar lista poate continua la nesfârșit. Însă sunt câteva care au trecut bariera telefonu­lui mobil, reușind să influențeze modul celebrităților de a poza pe covorul roșu.

 

DUCK FACE

Celebrul duck face, acea ipostază în care buzele sunt țuguiate, este unul dintre primele tipuri de selfie care au cunoscut o răspândire rapidă la nivel global. Celebritățile din toată lumea au adoptat această expresie, atât în fotogra­fiile făcute cu telefonul personal, cât și în fața aparatelor de fotografiat, la marile evenimente. Fergie, Kim Kardashian sau Selena Gomez sunt doar câteva nume, iar exemplul lor a fost urmat de milioane de persoane. Și, deși nu mai este chiar atât de popular acum în social media, duck face-ul rămâne și astăzi cel mai cunoscut tip de selfie. Acum, cei care mai obișnuiesc să-și facă câte un duck face selfie pretind că doar se amu­ză, dar adevărul este că cel mai probabil le place rezultatul.

 

FISH GAPE

După ani și ani de supremație, pe la ju­mătatea anului 2015 vedetele au decis că duck face-ul este out, astfel că în locul bu­zelor țuguiate, a apărut fish gape. Acest tip de selfie presupune ca buzele celui care se fotografiază să rămână ușor întredeschi­se, astfel încât să i se poată observa dinții, de preferat de un alb imaculat. Imaginea rezultată din această expresie este mult mai relaxată și mai senzuală, iar trendul a fost adoptat nu numai pe rețelele de socializare, ci, evident, și pe covorul roșu. Celebrități precum Jennifer Lopez sau Miley Cyrus s-au lăsat fotografiate în acest mod, iar rezultatul a fost într-adevăr unul spectaculos.

 

FINGERMOUTHING

Cum tendințele vin și pleacă la fel de re­pede, la începutul acestei veri, locul fish gape-ului a fost luat de fingermouthing, adică acel tip de selfie în care degetele sunt plasate în dreptul buzelor sau al gâ­tului. Victoria Beckham obișnuiește de multă vreme să se lase fotografiată astfel, dar exemplul ei, devenit acum trend, a fost adoptat și de alte celebrități. Kylie Jenner a declarat pentru Elle UK că a început să pozeze în acestă postură de­oarece buzele proeminente o făceau să se simtă incomod: „Eram foarte nesi­gură în legătură cu buzele mele. Chiar și acum postez fotografii în care dege­tele mele sunt întotdeauna în dreptul buzelor. Este un obicei. Întotdeauna îmi voi acoperi buzele. Dar scopul lui fingermouthing selfie nu este de a as­cunde ceva, ci din contră, de a scoate în evidență latura feminină și irezistibilă a celei care se fotografiază, sau se lasă foto­grafiată. De altfel, acest tip de selfie poa­te fi folosit și pentru a anunța o logodnă fiindcă, nu-i așa, un inel superb și un zâmbet pe măsură sunt ingredientele perfecte ale unui fingermouthing selfie de sute de mii de aprecieri pe Instagram.

 

ALTE TIPURI DE SELFIE

 

No Make-up Selfie: Printre cele mai mediatizate selfie-uri se numără și #nomakeup. Megan Fox este una dintre vedetele care obișnuiește să se pozeze fără strop de machiaj, arătându-le fanilor de pe Instagram că nu este nevoie de o armată de make-up artiști pentru a fi frumoasă în poze. Nici Gwen Stefani sau Lady Gaga nu se ascund de camera telefonului mobil atunci când nu sunt machiate, iar acest tip de selfie a încurajat tinerele să mai renunțe din când în când la stratul gros de fard.

 

Groufie: Ellen DeGeneres este responsabilă, după ce în 2014, la Premiile Oscar, a realizat celebrul selfie rămas în istoria Instagramului. Cum probabil v-ați dat seama, #groufie este o poză de grup, surprinsă cu telefonul mo­bil atașat unui selfie-stick. Exemplul simpaticei modera­toare a fost urmat de milioane de utilizatori.

 

Selfie Animation: Grație aplicației Snapchat, au apărut și video-selfie-urile animate în care, cu ajutorul unor fil­tre speciale, utilizatorii pot arăta mai bătrâni, pot face schimb de fețe cu alți prieteni sau se pot transforma în diferite animale sau insecte. Probabil ai observat deja că cei mai mulți preferă „The Puppy Filter' sau „Butterfly Crown'. Primul „te transformă' într-un patruped sim­patic, iar cel de-al doilea într-o zână cu o virtuală coroniță din fluturi pe cap.

 

ADINA VÎLCEA Foto: GULIVER, HEPTA

 

Pornind de la acest articol, fotografiază-te în stilul vedetelor propuse de noi și intră în concurs!

 

Victoria BeckhamVictoria Beckham

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton