Rețetă de zacuscă cu dovlecei și sfeclă roșie. Gospodinele încep de pe acum să pregătească bunătăți pentru toamnă-iarnă. Zacusca este preferată de mulți dintre români și este de nelipsit din bucătărie sau cămară.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Te pregătești pentru sezonul rece? Zacusca se consumă în orice anotimp, însă este bine să le ai pregătite pentru zile negre sau mai ales atunci când îți este poftă. Nu este greu de făcut, iar dacă ești la început, fii sigur că-ți va reuși!
Citește și: Rețetă de cremă de zahăr ars.Desertul bunicii Gherghina de pe TikTok
Citește și: Rețetă de ghiveci grecesc (Briam)
Citește și: Rețetă de ruladă cu sos de roșii
Citește și: Rețetă de zacuscă de vinete.Ca la bunica acasă!
Rețetă de zacuscă cu dovlecei și sfeclă roșie. Ingrediente
- 4 kg dovlecei
- 2 kg sfeclă roșie
- 1,5 kg ceapă albă
- 100 ml oțet
- 150 ml ulei vegetal
- 100 g usturoi
- 200 g zahăr
- 200 ml apă
- sare
- piper
Rețetă de zacuscă cu dovlecei și sfeclă roșie. Mod de preparare
- Curăță, spală și taie legumele cât mai mărunt sau le dai prin răzătoarea mare.
- Într-un vas, vei încinge uleiul și vei adăuga toate ingredientele.
- Lasă să fiarbă, la foc potrivit, timp de o oră, amestecând ocazional să nu se prindă de fundul vasului.
- Toarnă compoziția în borcane cu capace sterilizate.
- Acoperă cu un prosop și lasă-le să se răcească la temperatura camerei, apoi le depozitezi în cămara uscată și răcoroasă, ferită de lumina soarelui.
Sursă foto: Profimedia
Cel mai nou VIDEO