Rețetă de trufe de ciocolată și cafea

 Borcilă Andreea
.

Rețetă de trufe de ciocolată și cafea. Este simplu și ușor de pregătit următorul desert, iar dacă ești începător în de-ale bucătăriei, atunci rândurile următoare sunt pentru tine.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Cafeaua și ciocolata sunt principalele ingrediente ale rețetei, așa că asigură-te că ele sunt de foarte bună calitate. Nu folosi fulgi de ciocolată sau pe cea de masă, pentru că gustul nu va mai fi la fel, iar trufele nu ți se vor mai topi în gură. Iată cum prepari unul dintre cele mai bune deserturi!

Rețetă de trufe de ciocolată și cafea. Ingrediente

  • 450 g ciocolată neagră
  • 230 ml smântână pentru frișcă
  • 2 lingurițe nes/cafea
  • 6 linguri unt nesărat

Pentru glazură:

  • 450 g ciocolată neagră
  • boabe de cafea, pentru decor

Rețetă de trufe de ciocolată și cafea. Mod de preparare

  • Topește ciocolata pe baie de aburi.
  • Într-un vas, încălzește smântâna lichidă, dar nu lăsa să ajungă la punctul de fierbere.
  • Toarnă smântâna peste ciocolată, pune nesul sau cafeaua și lasă deoparte câteva minute să se răcorească.
  • Mixează compoziția la viteză medie și adaugă treptat untul, la temperatura camerei, amestecând în continuare.
  • Acoperă cu folie de bucătărie și lasă la frigider cel puțin două ore.
  • Cu mâinile, formezi bilele din ciocolată și, după ce ai terminat cu compoziția, le mai pui la frigider pentru încă 20 de minute.
  • Pentru glazură, topește ciocolata pe baie de aburi.
  • Vei scufunda trufele în glazură, apoi le vei pune, din nou, la frigider pentru cel puțin o oră.
  • Le decorezi cu boabe de cafea.

Sursă foto: Pixabay

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton