Rețetă de tort de mere cu cremă de zahăr ars și cacao

 Borcilă Andreea
.

Rețetă de tort de mere cu cremă de zahăr ars și cacao. Deși sună destul de complicat, nu e nici pe departe greu de făcut. Desertul următor este o combinație inedită de blat pufos și puțin crocant de la zahărul ars. Numai bun de pregătit în weekenduri sau la ocazii speciale!  

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Piața abundă de mere românești, așa că de ce să nu pregătești cel mai bun desert pe care l-ai mâncat vreodată? Următorul filmuleț de pe YouTube, de la Cook Rate, îți va fi la îndemână, atunci când îți e poftă de ceva dulce. Încearcă! 

Citește și: Rețetă de prăjitură mexicană cu cocos (Cocada)

Citește și: Rețetă de chec cu vișine.Un desert pufos și gustos

Citește și: Rețetă de cornulețe cu smântână și untură

Citește și: Rețetă de Varză a la Cluj

Rețetă de tort de mere cu cremă de zahăr ars și cacao. Ingrediente 

  • 250 g zahăr tos 

Pentru blat:

  • 50 g făină albă 
  • 30 g cacao 
  • 80 g zahăr 
  • 3 ouă 

Pentru cremă: 

  • 700 ml lapte integral 
  • 200 g zahăr 
  • 1 pliculeț zahăr vanilat 
  • 8 ouă 

Pentru mere:

  • 6 mere
  • 20 g unt nesărat 
  • 50 ml apă 
  • 1 linguriță scorțișoară pudră  

Rețetă de tort de mere cu cremă de zahăr ars și cacao. Mod de preparare 

  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. 
  • Topește 250 g zahăr într-un vas, până se caramelizează, apoi toarnă într-o tavă rotundă de cuptor, cu diametrul de 22 cm. Nu uita să acoperi cu zahăr ars inclusiv pereții tăvii.
  • Descojește merele, înlătură cotoarele cu semințe, apoi taie-le cubulețe. Într-un vas, topește untul și pune bucățile de mere. Adaugă apa și scorțișoara, amestecă și mai lasă pe aragaz 1-2 minute, la foc mediu, până se colorează și se înmoaie. Toarnă compoziția de mere în tavă. 
  • Pentru cremă, mixează ouăle cu zahărul alb și cel vanilat până se omogenizează, apoi adaugă laptele și amestecă cu un tel. Toarnă amestecul peste mere.
  • Dă tava la cuptor pentru 30 de minute. 
  • Pentru blat, mixează restul de ouă cu zahărul până își dublează volumul, cerne făina și cacaua și omogenizează. Toarnă compoziția peste tortul de mere, apoi cu o spatulă nivelează suprafața.
  • Dă tava la cuptor alte 20 de minute.
  • Lasă tava la răcorit, apoi răstoarnă prăjitura. 
  • Înainte de servire, las-o la frigider pentru 2 h. 

Sursă foto: captură YouTube

Vezi şi cu ce poți înlocui zahărul în alimentație!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton