Florin Dumitrescu a câștigat recent amuleta în confruntarea cu colegii săi pentru o delicioasă tartă cu lămâie pe care a pregătit-o la Chefi la cuțite. Gustoasă și răcoritoare, această prăjitură fină va satisface cu siguranță toate gusturile.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețeta lui Florin Dumitrescu de tartă cu lămâie i-a adus recent chef-ului una dintre cele mai importante amulete, acesta învingându-i fără drept de apel pe chef Sorin Bontea și pe chef Cătălin Scărlătescu. Și asta nu pentru că deserturile câștigă aproape întotdeauna în fața unui fel principal, ci pentru că tarta pregătită de carismaticul chef le-a stins lumina chiar și colegilor săi.
Rețeta lui Florin Dumitrescu de tartă cu lămâie
Florin Dumitrescu a pregătit o tartă cu lămâie fabuloasă, un desert gustos, răcoritor și, nu în ultimul rând, extrem de aspectuos, cu care poți impresiona chiar și cei mai năzuroși invitați sau membri ai familiei. Gustul gulce acrișor și textura în egală măsură crocantă și pufoasă fac din acest desert un preparat gourmet.
Citește și: Postul Paștelui 2020. Două rețete de post, simple și delicioase
Citește și: Plăcintă cu mere de post. Cea mai simplă și delicioasă rețetă
Citește și: Plăcinte cu cartofi și mujdei de usturoi. Rețetă de post
Citește și: Plăcintă cu dovleac. Rețeta originală
Ingrediente aluat tartă cu lămâie
250 grame de făină
60 ml de apă
120 grame de unt
1 gălbenuș de ou
Ingrediente cremă tartă cu lămâie
8 albușuri
8 gălbenușuri
8 ouă întregi
200 de grame de zahăr
400 ml de suc de lămâie
250 de grame de unt
Mod de preparare
Rețeta lui Florin Dumitrescu de tartă cu lămâie necesită, e adevărat, puțină pricepere în bucătărie, dar poate fi preparată și de începători într-ale deserturilor. Ingredientele pentru aluat într-un bol și se mixează temeinic la putere mare. După ce aluatul s-a omogenizat, se pregătesc formele de tartă. Acestea se ung cu unt, iar apoi se tapetează cu făină, pentru ca aluatul să nu se lipească de formă în timpul coacerii (aluatul trebuie tăiat la un centimetru distanță de marginile formei).
Apoi se așază aluatul în forme, iar deasupra se adaugă boabe de fasole, pentru ca acesta să nu se ridice în timpul coacerii. Se lasă formele cu aluat la copt timp de 15 minute, la o temperatură de 180 de grade.
Apoi, se trece la prepararea cremei. Mai întâi, trebuie separat cele opt albușuri de gălbenușuri. Peste cele opt gălbenușuri se adaugă 8 ouă întregi, 200 de grame de zahăr și 400 ml de suc de lămâie și se pun la gătit la bain-marie, amestecând foarte bine. La urmă, se adaugă cele 250 de grame de unt, tăiate cuburi.
După ce se încheie operațiunea, se umplu formele de tartă cu cremă, apoi se pun la cuptor pentru 7-8 minute. Se bat albușurile spumă (câte o lingură de zahăr pentru fiecare albuș) și se adaugă peste tartă după ce a fost scoasă din cuptor și s-a răcit puțin. Pentru aspect, se poate folosi un arzător profesional, care va da bezelei o culoare plăcută.
Aceasta este rețeta lui Florin Dumitrescu de tartă cu lămâie pentru care chef Jakob Hausmann i-a oferit amuleta.